search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 03:24
MENU CLOSE

Οικονόμου: Τσίπρας και Ανδρουλάκης δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα

15.12.2022 13:01
oikonomou_new

Το αφήγημα της πολιτικής ταύτισης ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – με αφορμή την υπόθεση Καϊλή και την «χρέωσή» της στη ΝΔ – επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στα νέα «πυρά» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τις Βρυξέλλες.

Ο Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την υπόθεση της Εύας Καϊλή, αλλά και για την αντιπαραβολή που έκανε όσον αφορά στη δράση της βελγικής δικαιοσύνης με αυτή της ελληνικής σημείωσε ότι «είναι λυπηρό, είναι εθνικά επιζήμιο, ο κ. Τσίπρας σε κάθε παρουσία του στο εξωτερικό, να επιχειρεί, εξαιτίας του μένους που έχει για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, να διασύρει την Ελλάδα και να δυσφημεί την ελληνική δικαιοσύνη. Είναι αξιοπερίεργο, δε, το γεγονός ότι πριν από λίγες μέρες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον κ. Ντογιάκο, ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει την πλήρη εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη. Ας αναλογιστούν οι πολίτες τι είδους σοβαρότητα και υπευθυνότητα είναι αυτή από έναν άνθρωπο που διεκδικεί την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους».

Όσον αφορά, δε, τη «χρέωση» της Ε. Καϊλή στη ΝΔ και στο ΕΛΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «νομίζω ότι είναι προφανής η ταύτιση, τα ιλαροτραγικά επιχειρήματα που χρησιμοποιούν και ο κ. Ανδρουλάκης και ο κ. Τσίπρας για την υπόθεση της κ. Καϊλή ταυτίζονται απολύτως. Αναφερόμενος στην υπόθεση ο κ. Τσίπρας δεν ψέλλισε καν τη λέξη “ΠΑΣΟΚ”. Νομίζω ότι είναι τέτοια η ταύτιση και στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά και η σύμπλευσή τους ευρύτερα, που πλέον δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα».

Στο πλαίσιο αυτό και σε ερώτηση σχετικά με το τι θα γίνει, αν μετά τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση δεν υπάρξει αυτοδυναμία (καθώς πλέον μια συνεργασία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ θεωρείται εκτός συζήτησης), είπε ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι που να δείχνει ότι σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής η ΝΔ δεν θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία. Εμείς αυτοδυναμία και καθαρή εντολή θα διεκδικήσουμε από τους πολίτες. Από κει και πέρα, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε καθαρά ότι ο στόχος του είναι στις επόμενες εκλογές να στείλει τη ΝΔ στην αντιπολίτευση. Η σύμπλευση με τον κ. Τσίπρα, όχι μόνο στη “φωτοτυπική” ομοιότητα των ανακοινώσεών τους σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της κ. Καϊλή, αλλά και σε ευρύτερα θέματα είναι πλέον προφανής σε όλους και αυτά τα αξιολογεί ο κόσμος».

Όσον αφορά στη ζήτημα των παρακολουθήσεων, που παραμένει στην επικαιρότητα, ο Γ. Οικονόμου επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση εμπιστεύεται και συνδράμει την ελληνική δικαιοσύνη, ώστε να μη μείνει καμία σκιά στο θέμα των παρακολουθήσεων, των νόμιμων επισυνδέσεων, των κακόβουλων λογισμικών. Το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή, με σαφήνεια, πρώτοι εμείς δεν θέλουμε να μείνει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή. Από κει και πέρα, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα θέματα με θεσμικότητα, με τρόπο σοβαρό και υπεύθυνο, η αξιωματική αντιπολίτευση με μια παρανοϊκή σκανδαλολογία και σεναριολογία, προκειμένου να εργαλειοποιήσει το κάθε ζήτημα για να πλήξει τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση, αλλά, δυστυχώς, όπως φαίνεται και με κάθε παρουσία του κ. Τσίπρα στο εξωτερικό, να διασύρει και τη χώρα».

Πάντως, με αφορμή πληροφορίες ότι κατά τις έρευνες των βελγικών αρχών για το Qatargate δεν υπήρξε παρακολούθηση της Ε. Καϊλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιορίστηκε να πει ότι «οι αρχές ασφαλείας, ανάμεσα στα διάφορα μέσα που κατά καιρούς διαχειρίζονται, είναι και αυτό της παρακολούθησης πολιτικών προσώπων. Δεν μπορεί να εξαιρείται ένα πολιτικό πρόσωπο, μόνο και μόνο εξαιτίας αυτής της ιδιότητάς του, από την δικαιοδοσία των αρχών να το παρακολουθούν, αν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι υπάρχει συμπεριφορά, ενδεχομένως παραβατική», λέγοντας ότι «δεν θέλουμε να δημιουργούνται παρεξηγήσεις ή συνειρμοί ανάμεσα σε αυτά που έγιναν στο Βέλγιο και σε αυτά που απασχολούν την ελληνική κοινή γνώμη».

Τέλος, αναφερόμενος στο μέτρο του «Καλαθιού του Νοικοκυριού», ο Γ. Οικονόμου δήλωσε ότι «προκύπτει από τα συγκεντρωτικά στοιχεία κατά τη διάρκεια των 6 εβδομάδων λειτουργίας του “Καλαθιού του Νοικοκυριού”, η μέση σταθμισμένη τιμή του καλαθιού σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα ισχύος του μέτρου έχει υποχωρήσει κατά 12,47%, δηλαδή από τα 124,62 ευρώ έχει φτάσει στα 109,08 ευρώ. Έτσι η εξοικονόμηση για τον καταναλωτή είναι της τάξεως των 15,32 ευρώ ανά εβδομάδα ή 66,5 ευρώ περίπου ανά μήνα», προσθέτοντας, δε ότι ήδη σε αυτό προστέθηκε και το «Καλάθι του Άη Βασίλη», το οποίο «θα λειτουργεί έως τις 11 Ιανουαρίου 2023, πρέπει να περιλαμβάνει 10 κατηγορίες παιχνιδιών σε όλες τις αλυσίδες. Όλες οι αλυσίδες παιχνιδιών θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν τις κατηγορίες αυτές στην προσφορά τους. Ήδη, ωστόσο έχουν δηλωθεί συνολικά 700 κωδικοί, άρα οι αλυσίδες έχουν μπει πάρα πολύ δυνατά στο “Καλάθι του Άη Βασίλη” με πολλαπλές επιλογές».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Είμαστε κοντά σε συμφωνία για πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου (Video)

Κουτσούμπας για τα 600 ευρώ στους ένστολους: «Δεν δικαιούνται κανενός επιδόματος, ούτε καν μισθός δεν τους αξίζει» (video)

Δημοσκόπηση MRB: Έπεσε στο 5,4% η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ – Ακρίβεια και κόστος ζωής προβληματίζουν τους πολίτες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46