search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 01:13
MENU CLOSE

Yeni Safak: Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θα προσφύγει η Τουρκία κατά της Ελλάδας για την άλωση της Τριπολιτσάς

16.12.2022 21:50
xagi- poiniko dikastirio- new

Να οδηγήσει την Ελλάδα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την «σφαγή της Τριπολιτσάς» όπως χαρακτηρίζει την άλωση της πελοποννησιακής πόλης, προτίθεται Τουρκομάνος ιστορικός, ονόματι Ιρφάν Τατλίογλου, σύμφωνα με την Yeni Safak.

Η φιλοκυβερνητική ισλαμικών τάσεων εφημερίδα με τίτλο «Η σφαγή της Τριπολιτσάς πηγαίνει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο» προβάλλει την Παρασκευή τις δηλώσεις του τουρκομάνου ιστορικού,  ο οποίος δήλωσε ότι σκοπεύει με την υποστήριξη των κομμάτων της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης να οδηγήσουν την Ελλάδα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την φερόμενη “Σφαγή της Τριπολιτσάς” το 1821 όπου οι Έλληνες έσφαξαν, κατά τους Τούρκους ιστορικούς, 50.000 Οθωμανούς Τούρκους, Εβραίους και Αλβανούς.

Ο Τατλίογλου που είναι και πρόεδρος της Ένωσης Τουρκομάνων θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να δικαστεί για γενοκτονία, θηριωδία και σφαγή. Συναντήθηκε επίσης με ομάδες των πολιτικών κομμάτων στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση και εξασφάλισε την υποστήριξή τους, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο Τατλίογλου είπε: «Θα μετατρέψουμε τις πληροφορίες και τα έγγραφα της σφαγής σε φάκελο και βιβλίο, θα τα παρουσιάσουμε στα διεθνή δικαστήρια και θα φέρουμε στο φως ότι πρόκειται για γενοκτονία, θηριωδία και σφαγή».

Διαβάστε επίσης:

Qatargate: Ξανά «στο κάδρο» ο Μαργαρίτης Σχοινάς από τη Repubblica

Η στιγμή που ο Εκρέμ Ιμάμογλου μαθαίνει για την καταδίκη του (Video)

Η ΕΕ απειλεί με κυρώσεις το Twitter μετά την αναστολή των λογαριασμών δημοσιογράφων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58