search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 22:18
MENU CLOSE

Μουντιάλ 2022: Μαρόκο εναντίον Κροατίας στη μάχη της τρίτης θέσης (Video)

17.12.2022 10:40
maroko-kroatia-1-new

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας όσον αφορά το Μουντιάλ να είναι στραμμένα στον μεγάλο τελικό τελικό της Κυριακής ανάμεσα στην Αργεντινή και στη Γαλλία, αλλά μια μέρα νωρίτερα η Κροατία και το Μαρόκο διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την τρίτη θέση στο προτελευταίο παιχνίδι της διοργάνωσης του Κατάρ.

Οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί μεταξύ τους και στη φάση των ομίλων στο πρώτο ματς που έδωσαν για το τουρνουά και είχαν μείνει ισόπαλες χωρίς τέρματα. Από τότε βέβαια έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι…

Η Κροατία νίκησε με 4-1 τον Καναδά, έμεινε στο 0-0 με το Βέλγιο για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων, αποτέλεσμα που της έδωσε την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης και στη συνέχεια πανηγύρισε δυο διαδοχικές προκρίσεις στα πέναλτι: πρώτα απέκλεισε την Ιαπωνία έπειτα από το μεταξύ τους 1-1 και στη συνέχεια, έκανε την έκπληξη αποκλείοντας τη Βραζιλία και πάλι μετά από ισοπαλία με 1-1.

Τα όνειρα της Κροατίας για συμμετοχή σε έναν δεύτερο συνεχόμενο τελικό Μουντιάλ τελείωσαν μετά την ήττα της από την Αργεντινή με 3-0 αλλά θέλει να γράψει ιστορία στον μικρό τελικό νικώντας το Μαρόκο και πανηγυρίζοντας για δεύτερη φορά στην ιστορία της ένα χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από εκείνο του 1998.

Το Μαρόκο από τη μεριά του έχει ήδη γράψει ιστορία καθώς έγινε η πρώτη αφρικάνικη ομάδα που έφτασε στον ημιτελικό του Μουντιάλ. Η ομάδα-έκπληξη της διοργάνωσης, μετά το πρώτο της ματς με την Κροατία, νίκησε με 2-0 το Βέλγιο και με 2-1 τον Καναδά για να περάσει ως πρώτη από τον όμιλό της. Στη συνέχεια, έμεινε στο 0-0 με την Ισπανία και την απέκλεισε στα πέναλτι και ολοκλήρωσε τις εκπλήξεις της νικώντας με 1-0 την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στον ημιτελικό δεν τα κατάφερε κόντρα στην σαφώς ανώτερη Γαλλία και παρά την καλή του εμφάνιση ηττήθηκε με 2-0. Μια νίκη επί της Κροατίας στον μικρό τελικό θα ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο μια επική πορεία.

Ο σημερινός (17/12) αγώνας θα διεξαχθεί στο Khalifa International Stadium, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Αλ Ραγιάν, και θα μεταδοθεί στις 17:00 τόσο από τον ΑΝΤ1 όσο και τον ΑΝΤ1+ σε περιγραφή του Σωτήρη Κωσταβάρα και σχολιασμό του Στέλιου Γιαννακόπουλου.

Διαβάστε επίσης:

Euroleague: Ήττα των «Πράσινων» – Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 74-68 (Photos)

Σίνισα Μιχαΐλοβιτς: Ο Σέρβος προπονητής πέθανε σε ηλικία 53 ετών (videos)

Κύπελλο Ελλάδας: «Διαστημικός» Ολυμπιακός με «μυθικό» Μαρσέλο διέλυσε τον Ατρόμητο με 4-1 (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 22:17