search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:45
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Κίνα: Εφιαλτική πρόβλεψη – Οι μισοί κάτοικοι της Σαγκάης θα προσβληθούν μέχρι το τέλος του χρόνου

22.12.2022 19:24
koronoios – sangai098- new
Photo: Twitter

Εφιαλτική είναι η εκτίμηση γιατρών στη Σαγκάη, που θεωρούν ότι είναι πιθανό μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας ο μισός πληθυσμός της μητρόπολης να έχει προσβληθεί από covid.

Οι γιατροί σε ένα από τα νοσοκομεία της Σαγκάης εκτιμούν ότι σήμερα περίπου 5 από τα 25 εκατομμύρια του πληθυσμού έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό και είναι σχεδόν αναπόφευκτο στις προσεχείς ημέρες ο αριθμός των ασθενών να εκτοξευτεί.

Στα νοσοκομεία γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό ετοιμάζονται για «μία τραγική μάχη» με τον ιό, γράφει το Sky News και επικαλείται τους γιατρούς ιδιωτικού νοσοκομείου, που λένε ότι «ολόκληρη η Μητροπολιτική Σαγκάη θα υποκύψει».

«Σε αυτή την τραγική μάχη θα υποκύψει όλη η Μητροπολιτική Σαγκάη, θα ασθενήσει όλο το προσωπικό του νοσοκομείου. Θα ασθενήσει όλη η οικογένειά μας. Οι ασθενείς μας θα προσβληθούν. Δεν έχουμε καμία επιλογή, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε», ανέφερε ένας γιατρός του ιδιωτικού νοσοκομείου, προσθέτοντας «αυτά τα Χριστούγεννα, αυτή η Πρωτοχρονιά είναι καταδικασμένες να μην είναι ασφαλείς».

Ωστόσο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, την 21η Δεκεμβρίου, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα δεν καταγράφηκαν θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας. Αλλά από πηγές στα γραφεία τελετών επισημαίνεται ότι την τελευταία εβδομάδα έχει αυξηθεί η ζήτηση, γεγονός που είχε ως συνέπεια να αυξηθεί το κόστος της κηδείας. Ειδικοί στην Κίνα εκτιμούν ότι η χώρα μπορεί να έχει ένα εκατομμύριο νεκρούς τον επόμενο χρόνο, δεδομένου ότι είναι πολύ χαμηλά τα ποσοστά των ατόμων της τρίτης ηλικίας που έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι θάνατοι στην Κίνα εξαιτίας της πανδημίας είναι μόνο 5.241. Αλλά δεν καταμετρώνται οι θάνατοι από πνευμονία ή αναπνευστικά προβλήματα που προκαλούνται εξαιτίας του κορωνοϊού. Επίσης, δεν καταμετρώνται ως απώλειες της πανδημίας οι θάνατοι ασθενών με προϋπάρχουσες ασθένειες.

Το ποσοστό των εμβολιασθέντων στη Κίνα είναι πάνω από 90%, αλλά μόνο το 57,9% έκανε αναμνηστική δόση και το ποσοστό αυτό είναι χαμηλότερο – πέφτει στο 42,3% – στα άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Διαβάστε επίσης:

Washington Post: Τα τρία σενάρια για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία – Ποιο «καλοβλέπει» ο Ζελένσκι

Χειμάρρα: Συνελήφθη ο πρώην δήμαρχος – Ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 17χρονο

Τέρι Χολ: Φόρος τιμής στον τραγουδιστή των «The Specials» στο Κόβεντρι (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:40