search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:35
MENU CLOSE

Ανασχεδιασμοί και εξελίξεις στην συνδρομητική τηλεόραση

27.12.2022 09:51
man-tv_2

Η εκκίνηση του νέου έτους σε λίγα 24ωρα θα νοηματοδοτήσει ανακατατάξεις στον κλάδο της συνδρομητικής τηλεόρασης και ενώ η διεθνής αγορά ρίχνει «στροφές» στην ανάπτυξη εξαιτίας της πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης που δημιουργούν νέες προκλήσεις για τα νοικοκυριά.

Οι συνθήκες που επικρατούν είναι λόγος που τρενάρει το λανσάρισμα του HBO Max κατ’ αρχήν μέσω της Vodafone TV. Η μητρική Warner Bros Discovery (WBD)  η οποία αρχικώς σχεδίαζε λανσάρισμα της OTT το καλοκαίρι που μάς πέρασε αλλά τα νέα στρατηγικά σχέδια- συγχώνευση HBO Max και Discovery Max το καλοκαίρι του 2023 στις ΗΠΑ– δίνει προτεραιότητα στη συνένωση των δύο υπηρεσιών και σε δεύτερο χρόνο θα εφαρμόσει το σχέδιο διεύρυνσης συνδρομητικής βάσης και ανάπτυξη σε νέες αγορές.

Αν δεν αλλάξει κάτι στα αρχικά αναπτυξιακά πλάνα η HBO Max (ή όπως θα λέγεται κατόπιν της συγχώνευσης) θα αναπτυχθεί στην Ευρώπη αρχές του 2024.  Στο μεταξύ η Warner Bros Discovery έχει ανακοινώσει  ότι δεν θα παράγει πρωτότυπο περιεχόμενο για κάποιες χώρες της Ευρώπης, όπως η Δανία, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Ολλανδία, το επόμενο διάστημα, θα συνεχίσει όμως να υποστηρίζει την παραγωγή σειρών στη Γαλλία και την Ισπανία και στο μεταξύ αναμένεται να ανακοινωθεί η ανανέωση του συμβολαίου της Vodafone με το HBO, για την προβολή για ακόμα δύο χρόνια του περιεχομένου της τελευταίας μέσα από το Vodafone TV.

Η επέκταση της συνεργασίας με την Warner για την αποκλειστική προβολή του περιεχομένου του HBO, σε συνδυασμό με την συνεργασία με το Disney+, το περιεχόμενο του οποίου προσφέρεται σε προνομιακή τιμή μέσα από την πλατφόρμα της Vodafone TV, η συνδρομητική υπηρεσία του τηλεπικοινωνιακού παρόχου εκτιμάται ότι θα διευρύνει τη συνδρομητική της βάση. Οι συνδρομητές της Vodafone TV ανέρχονται σε 160.000 και στόχος είναι να φτάσουν το ορόσημο των 200.000. Επιταχυντής εξελίξεων στην συνδρομητική βάση της  τηλεοπτικής πλατφόρμας  αποτέλεσε το λανσάρισμα του Disney+ (5.000 συνδρομητές μηνιαίως από τον Ιούλιο).

Εν τω μεταξύ η ολοκλήρωση της συγχώνευσης Nova- Wind, θυγατρικές της United Group, κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και μίντια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στις 11 Ιανουαρίου  2023 θα σημάνει- τυπικά- το σχηματισμό μιας Nova με ολιστικά χαρακτηριστικά: Σταθερή- κινητή τηλεφωνία, ιντερνετ, τηλεόραση, προηγμένη τεχνολογία στον τομέα της πληροφορικής.

Με περίπου 5 εκατ. συνδρομητές και πανελλαδικό δίκτυο που υπερβαίνει τα 200 καταστήματα, μόλις ολοκληρωθεί η συγχώνευση, η νέα εταιρική οντότητα, υπό το όνομα Nova, θα αποτελέσει τον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο σταθερής και συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον πήχη του ανταγωνισμού.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Παπαδάκης: Επέστρεψε στο «Καλημέρα Ελλάδα» μετά από 19 μέρες – «Ήρθε ο… Λάζαρος!» (video)

Πάμελα Άντερσον: Έρχεται ντοκιμαντέρ για τη ζωή της στο Netflix

Ηλίας Ψινάκης – Αννίτα Πάνια: Ξεκινούν μαζί νέα εκπομπή! (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:32