search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:34
MENU CLOSE

Κυπριακή AOZ: Προκλητική δήλωση της Τουρκίας – Θέλει μερίδιο από το οικόπεδο 6

27.12.2022 18:23
Εμπορεύσιμο το κοίτασμα «Αφροδίτη» της κυπριακής ΑΟΖ - Media

Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, έδειξε το ενδιαφέρον της χώρας του για το κοίτασμα φυσικού αερίου του 6ου οικοπέδου στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Όλοι όσοι ζουν στο νησί της Κύπρου έχουν δικαίωμα να επωφεληθούν από τους πόρους» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σε Τούρκους δημοσιογράφους.

Όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu, αναφερόμενος στις δραστηριότητες έρευνας κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, ο Ντονμέζ δήλωσε ότι «όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, έχουμε δηλώσει ότι θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησης στη δική μας υφαλοκρηπίδα, στη δική μας δικαιοδοσία. Η διαδικασία αυτή συνεχίζεται στο πλαίσιο ενός επιχειρηματικού σχεδίου».

Στη συνέχεια, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας μίλησε και για την ανακάλυψη του κοιτάσματος φυσικού αερίου στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο Φατίχ Ντονμέζ, σε μια νέα προκλητική δήλωση, ανέφερε ότι «η Τουρκία και η ”Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)” έκαναν τις απαραίτητες δηλώσεις για το θέμα αυτό. Όλοι όσοι ζουν στο νησί της Κύπρου έχουν το δικαίωμα να επωφεληθούν από αυτούς τους πόρους. Εκτιμούμε ότι οι συναλλαγές που μπορεί να γίνουν, αγνοώντας τη μία πλευρά, δεν είναι δίκαιες. Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Εξωτερικών μας έχει επίσης προχωρήσει σε δηλώσεις ότι τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των συμπατριωτών μας που ζουν στη Βόρεια Κύπρο πρέπει να προστατευθούν».

Διαβάστε επίσης:

Σοκ από έρευνα που δείχνει πόσο «πουλάει» το όνομα της ιταλικής μαφίας (Photos/Video)

Τζο Μπάιντεν: Ούτε μία, ούτε δύο αλλά… 5 προτάσεις γάμου χρειάστηκε η Τζιλ για να πει το «ναι» (video)

Πλημμύρισε η αρχαία Πέτρα της Ιορδανίας – Απομακρύνθηκαν όλοι οι τουρίστες (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:33