search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:24
MENU CLOSE

Μαράια Κάρεϊ: Το πασίγνωστο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι που την έβαλε σε… μπελάδες! (Videos)

27.12.2022 10:40
maraia-karei-new

Σε παλαιότερη συνέντευξή της, η Μαράια Κάρεϊ είχε ισχυριστεί ότι είναι δημιούργημά της που μάλιστα, το εμπνευστηκε κατά την παιδική της ηλικία.

Ο λόγος για τη διαχρονική επιτυχία των Χριστουγέννων με τίτλο «All I Want For Christmas Is You» για το οποίο η τραγουδίστρια είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:  «Είμαι τόσο περήφανη για το τραγούδι που έγραψα όταν ήμουν ακόμη παιδάκι».

Στους εν λόγω ισχυρισμούς, ωστόσο, απαντά ο συνδημιουργός της μεγάλης αυτής επιτυχίας, διαψεύδοντας την τραγουδίστια.

«Απλώς κάποια στιγμή, έπειτα από δέκα χρόνια επιτυχίας, η Μαράια άρχισε να υπαινίσσεται ότι έγραψε αυτό το τραγούδι όταν ήταν μικρό κοριτσάκι. Γιατί όμως δεν το είχε πει από την αρχή; Γιατί πολύ απλά πρόκειται για μια ιστορία που έφτιαξε στο κεφάλι της με τα χρόνια.

Δεν καταλαβαίνει από μουσική, δεν γνωρίζει από συγχορδίες, θεωρία της μουσικής ή τίποτα από όλα αυτά. Το να ισχυρίζεται ότι έγραψε ένα τόσο περίπλοκο και γεμάτο συγχορδίες τραγούδι όταν ήταν μικρό κοριτσάκι είναι παραμύθι» είπε Γουόλτερ Αφανάσιεφ που υπήρξε για χρόνια συνεργάτης της.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το «All I Want For Christmas Is You» δημιουργήθηκε, όταν εκείνος και η Κάρεϊ «κρύφτηκαν σε ένα όμορφο σπίτι που νοίκιαζαν, ήταν καλοκαίρι και υπήρχε ένα πιάνο. Άρχισα να παίζω ένα boogie-woogie, κάτι σαν ροκ. Η Μαράια μπήκε μέσα και άρχισε να τραγουδάει το “I don’t want a lot for Christmas”. Έτσι συνεχίστηκε και συνεχίστηκε και ήταν σαν ένα παιχνίδι πινγκ-πονγκ. Της χτυπούσα την μπάλα και εκείνη μου την έριχνε πίσω. Εκείνη την εποχή ένιωσα ότι συνεργαστήκαμε τέλεια», ωστόσο παραδέχτηκε ότι έχει να της μιλήσει πάνω από 4 χρόνια.

Η μήνυση των 20 εκατομμυρίων

Αυτή, ωστόσο, δεν είναι η μόνη περιπέτεια που περνά η τραγουδίστρια με αφορμή το συγκεκριμένο κομμάτι. Πριν λίγους μήνες, η είδηση ότι η Κάρεϊ κατηγορείται για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια είχε κατηγορηθεί για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων από τον Άντι Στόουν για το δημοφιλές χριστουγεννιάτικο τραγούδι, καθώς ο τραγουδοποιός ισχυρίστηκε ότι συνέγραψε και ηχογράφησε ένα τραγούδι με τίτλο «All I Want For Christmas Is You» πριν η Κάρεϊ κυκλοφορήσει το δικό της κομμάτι, το οποίο έκανε παγκόσμια επιτυχία.

Σύμφωνα με τη μήνυση, ο Στόουν είχε τονίσει, μάλιστα, ότι το τραγούδι του ήταν αυτό που ενέπνευσε το κομμάτι της Κάρεϊ,απαιτώντας ένα μέρος των κερδών της, ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος ηχογράφησε το τραγούδι του το 1989 στο Νάσβιλ.

Επιπλέον, ο Άντι Στόουν είχε ισχυριστεί ότι και τότε το τραγούδι είχε μεγάλη επιτυχία και ήταν στα charts του Billboard το 1993, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ η Κάρεϊ κυκλοφόρησε το τραγούδι της, την επόμενη χρονιά.

Διαβάστε επίσης:

Αγνώριστη η Ντακότα Τζόνσον: Έκοψε καρέ τα μαλλιά και έγινε κατάξανθη! (Photos)

Πέγκυ Ζήνα: «Θα πήγαινα οπουδήποτε για να αποκτήσω ένα μωρό» (Video)

Σταμάτης Κραουνάκης: «Όταν έγραψα το “Αυτή η νύχτα μένει” έκλαψα πολύ» (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:21