search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 21:48
MENU CLOSE

Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης έστειλε μετανάστες στην Ουάσινγκτον, εν μέσω της χιονοθύελλας (Photos/Videos)

28.12.2022 06:00
metanastes texas

Παραμονή Χριστουγέννων και ένα λεωφορείο γεμάτο μετανάστες φτάνει στην Ουάσινγκτον. Σταματάει έξω από το σπίτι της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις και ο οδηγός δίνει εντολή στους επιβαίνοντες να αποβιβαστούν.

Η περιοχή πλήττεται από την πρωτοφανή χιονοθύελλα, επικρατεί πολικό ψύχος και δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, μένουν μέσα στην παγωνιά. Είναι μετανάστες από το Μεξικό, που είχαν περάσει στο Τέξας και ο κυβερνήτης της πολιτείας έκρινε ότι έπρεπε να τους προωθήσει στην πρωτεύουσα, σαν… πεσκέσι στην αντιπρόεδρο.

«Ο κυβερνήτης (του Τέξας) Άμποτ εγκατέλειψε παιδιά στην άκρη του δρόμου, εν μέσω πολικών θερμοκρασιών την παραμονή Χριστουγέννων, χωρίς κανένα συντονισμό με τις ομοσπονδιακές ή τις τοπικές αρχές. Πρόκειται για εγκληματική, επικίνδυνη και ντροπιαστική στάση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Αμπντουλάχ Χασάν.

Η εκπρόσωπος του κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ απάντησε ότι οι μετανάστες «με την θέλησή τους επέλεξαν να πάνε» στην Ουάσινγκτον.

Αυτή η προώθηση μεταναστών … αλά Αμερικανικά… έχει προκαλέσει την οργή του Λευκού Οίκου και έντονο δημόσιο διάλογο, που δείχνει την πόλωση και την τοξικότητα του πολιτικού λόγου στις ΗΠΑ.

Ο ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Τέξας, ένας από τους πιο διαπρύσιους κατήγορους του δημοκρατικού προέδρου Μπάιντεν, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί, ούτε αναγνωρίζει καμία ευθύνη για την έκθεση των μεταναστών σε κίνδυνο.

«Ο Λευκός Οίκος είναι μια συμμορία υποκριτών, υπό τον Αρχι-Υποκριτή … Αντί των υποκριτικών παραπόνων τους για το Τέξας, που παρέχει την αναγκαία βοήθεια στις μεθοριακές κοινότητες που έχουν κατακλυσθεί και έχουν συντριβεί, ο πρόεδρος Μπάιντεν και η Τσάρος των Συνόρων, (αντιπρόεδρος Κάμαλα) Χάρις πρέπει να σηκωθούν και να κάνουν τη δουλειά τους για να ασφαλίσουν τα σύνορα- κάτι στο οποίο έχουν αποτύχει», δήλωσε η εκπρόσωπος του κυβερνήτη Άμποτ, Ρενέ Έζε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κυβερνήτης του Τέξας έβαλε σε λεωφορεία μετανάστες από το Μεξικό και τους μετέφερε στην πρωτεύουσα, για να διαμαρτυρηθεί – όπως λέει- για την πολιτική φύλαξης των συνόρων από την  ομοσπονδιακή κυβέρνηση, την οποία χαρακτηρίζει «ριψοκίνδυνη».

Η πολιτεία του Τέξας ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 12 εκατομμύρια για τη μίσθωση λεωφορείων που μετέφεραν μετανάστες από την πολιτεία στην Ουάσινγκτον.

Το βράδυ του Σαββάτου, παραμονή των Χριστουγέννων, ένα τέτοιο λεωφορείο με 139 μετανάστες έφτασε έξω από το σπίτι της αντιπροέδρου, όπως έγινε γνωστό από εργαζόμενο σε οργάνωσης παροχής βοήθειας στους πρόσφυγες. Οι μετανάστες για να μην παγώσουν από το κρύο βρήκαν καταφύγιο σε μία εκκλησία, με τα θερμόμετρα εκείνη την ώρα να δείχνουν δέκα βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Μεταφέρθηκαν «με την συναίνεσή τους» και «υπέγραψαν ότι συγκατατίθενται εθελοντικά πριν επιβιβαστούν στο λεωφορείο», υποστήριξε η εκπρόσωπος του κυβερνήτη Άμποτ, υποστηρίζοντας ότι το μεταναστευτικό είναι «μία κρίση δια χειρός Μπάιντεν».

«Όπως έχουμε πει κατ΄ επανάληψη θέλουμε να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε- ρεπουμπλικανό ή δημοκρατικό – για πραγματικές λύσεις… αυτά τα πολιτικά παιχνίδια δεν αποφέρουν τίποτα και θέτουν σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Διαβάστε επίσης:

«Όταν δείτε αυτό το βίντεο, θα είμαι νεκρός»: Σοκαριστική αυτοκτονία Ιρανού στη Γαλλία για να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση στο Ιράν

Qatargate: Ενώπιον του Εφετείου στις Βρυξέλλες, Παντσέρι και Ταλαμάνκα

Η ισπανική κυβέρνηση καταργεί τον ΦΠΑ σε προϊόντα πρώτης ανάγκης (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 21:48