search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.06.2024 11:44
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκρηξη στο Κίεβο λίγη ώρα μετά την έλευση του 2023

01.01.2023 02:05
UKRAINE_RUINS
Φωτογραφία αρχείου

Έκρηξη σημειώθηκε στο Κίεβο μισή ώρα μετά την έλευση του 2023, με τον δήμαρχο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας να ανακοινώνει πως το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας «εργάζεται» για την προστασία της πόλης από τα πλήγματα του ρωσικού στρατού.

«Ακούστηκε έκρηξη στην πρωτεύουσα. Η αντιαεροπορική άμυνα είναι (επιχειρησιακή)», ανέφερε μέσω Telegram ο Βιτάλι Κλίτσκο.

Η έκρηξη ακούστηκε περί τις 00:35 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς μεταδίδουν πως άκουσαν εκρήξεις μετά τα μεσάνυχτα και τις σειρήνες της αεράμυνας στην πρωτεύουσα και σε περίχωρα του Κιέβου.

Επιθέσεις και στην εκπνοή του 2022

Νωρίτερα, οι ουκρανικές αρχές έκαναν λόγο για επιθέσεις με UAVs-καμικάζι στην Οδησσό, στη Μικολάιφ (νότια) και στη Ντνίπρο (κεντρικά).

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης στη Μικολάιφ, ο Βιτάλι Κιμ, έκανε λόγο για δυο σχηματισμούς UAVs που θεάθηκαν στην περιοχή. Συστοιχίες της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας άνοιξαν πυρ εναντίον των αεροσκαφών, που ο αξιωματούχος είπε πως ήταν ιρανικής κατασκευής Shahed-136.

Διαβάστε επίσης:

Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς

Κίνα: Η Γουχάν υποδέχτηκε με μάσκα το 2023 (Video)

Ζελένσκι: Το 2023 θα είναι η χρονιά της νίκης μας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.06.2024 11:43