search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 20:03
MENU CLOSE

Βρετανία: «No Trousers Day» – Μέρα Χωρίς Παντελόνι στο Μετρό και… μήνυμα ισότητας (Video)

09.01.2023 19:26
bretania_new

Πουκάμισο, γραβάτα και σακάκι, ή για τα κορίτσια σπορ ντύσιμο και αθλητικά παπούτσια. Με κοινό παρονομαστή όμως, ότι κάτω από τη μέση επικρατεί… απόλυτη ισότητα.

Τουλάχιστον ως προς την εμφάνιση. Γιατί είναι χιλιάδες οι επιβάτες του μετρό στο Λονδίνο, που συμμετέχουν στην «Μέρα Χωρίς Παντελόνι στο Μετρό».

Η σημερινή γιορτή της εμφάνισης χωρίς παντελόνι στο μετρό είχε πανηγυρικό χαρακτήρα, αφού επέστρεψε ως συνήθεια για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 2020 και τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας.

Η «Μέρα Χωρίς Παντελόνι στο Μετρό» ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια στη Νέα Υόρκη και φέτος οι αποκαλυπτικές εμφανίσεις έγιναν στην γραμμή «Ελίζαμπεθ», που άνοιξε πέρυσι. 

Έτσι χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας και από όλους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους επέλεξαν να βάλουν στο σακίδιο τα παντελόνια τους για όση ώρα ήταν στο μετρό και να εμφανιστούν μόνο με το εσώρουχο.

Η αρχή γι αυτή την παράξενη γιορτή έγινε από μία ομάδα καλλιτεχνών με σατιρική διάθεση, την ομάδα Improv Everywhere, στην πόλη της Νέας Υόρκης, το 2002.

«Όλα άρχισαν σαν μια φάρσα από επτά άτομα και εξελίχθηκε σε μια διεθνή γιορτή χαζομάρας, στην οποία συμμετέχουν δεκάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο», γράφει η ομάδα Improv Everywhere στην ιστοσελίδα της.

Η αλήθεια είναι ότι οι εμφανίσεις χωρίς παντελόνι στο μετρό δεν έχουν τίποτα το προκλητικό. Μόλις οι πόρτες του μετρό κλείνουν οι επιβάτες που επιλέγουν να πάρουν μέρος στην «γιορτή χαζομάρας», κατεβάζουν τα παντελόνια και με πολύ χαλαρή διάθεση διασκεδάζουν τη διαδρομή. Όταν φτάνουν στον προορισμό τους… όλα τελειώνουν.

«Αν κάποιος σας ρωτήσει γιατί βγάλατε το παντελόνι, πείτε του ότι δεν ήταν άνετο, ή κάτι τέτοιο», συμβουλεύει η ομάδα Improv Everywhere.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Η άβολη ερώτηση στον Μακρόν για τον γάμο του με τη Μπριζίτ – «Γιατί παντρεύτηκες την καθηγήτριά σου;» (video)

Κίνα: Η επαρχία όπου σχεδόν όλοι οι κάτοικοι έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό (Video)

Εισβολή Μπολσοναριστών σε κυβερνητικά κτίρια: Πού διαφέρουν από τους Τραμπιστές (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 20:02