search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:00
MENU CLOSE

Qatargate: Παραιτήθηκε ο Ταραμπέλα από την αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις χώρες του Κόλπου

12.01.2023 19:22
tarabella

Ο Βέλγος σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα παραιτήθηκε την Πέμπτη ως μέλος και αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Κατάρ και σε άλλες χώρες της Αραβικής Χερσονήσου, γνωστής ως DARP.

Ο Ταραμπέλα είναι ένας από τους δύο ευρωβουλευτές που αντιμετωπίζουν άρση της νομικής του ασυλίας εν μέσω ισχυρισμών ότι πολιτικοί της ΕΕ δέχτηκαν χρήματα από το Κατάρ και το Μαρόκο. Ο Ταραμπέλα έχει επανειλημμένα επιμείνει στην αθωότητά του.

«Δήλωσε ότι πήρε αυτή την απόφαση υπό τις τρέχουσες συνθήκες προς το συμφέρον της καλής συνέχισης των δραστηριοτήτων του DARP», έγραψε η Hannah Neumann, η Γερμανίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων που προεδρεύει του DARP, σε ένα email προς τα μέλη της αντιπροσωπείας. Η Neumann πρόσθεσε ότι η επόμενη συνάντηση του DARP θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών «για να γίνει απολογισμός του αντίκτυπου του λεγόμενου «Καταργκέιτ» στις σχέσεις ΕΕ-Κόλπου».

Ο Ταραμπέλα είχε ήδη αυτοεξαιρεθεί από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) του κοινοβουλίου, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βαλλονίας είχε προηγουμένως ανακαλέσει την ιδιότητα του μέλους. Ο Andrea Cozzolino, ένας Ιταλός βουλευτής των S&D, ο οποίος αντιμετωπίζει επίσης άρση της νομικής ασυλίας και αρνείται ότι έχει κάνει αδίκημα, αυτοεξαιρέθηκε επίσης από την πολιτική του ομάδα στο Κοινοβούλιο.

Η απόφαση του Ταραμπέλα να παραιτηθεί από την επιτροπή DARP έρχεται μια ημέρα αφότου η συνάδελφός του βουλευτής του S&D, Μαρία Αρενά, παραιτήθηκε οριστικά από τον ρόλο της ως πρόεδρος της υποεπιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα – ώρες αφότου το POLITICO ανέφερε ότι δεν δήλωσε πληρωμένο ταξίδι στο Κατάρ.

Διαβάστε επίσης:

Αυστραλία: Άντρας ρίσκαρε τη ζωή του για να σώσει ένα κοάλα (Video)

Qatargate: Αναβολή για τις 26 Ιανουαρίου πήρε το αίτημα του Φραντσέσκο Τζόρτζι για την αποφυλάκισή του

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Εξετάζεται αποκλεισμός αξιωματούχων της Pfizer

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:00