search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:46
MENU CLOSE

Κηδεία Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ: Ποιοι πολιτικοί και «γαλαζοαίματοι» θα παραβρεθούν, ποιοι το «σκέφτονται ακόμα» (Video)

13.01.2023 19:54
konstantinos_new

Τους 200 φτάνουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου για την τελετή της εξοδίου ακολουθίας του εκλιπόντος, που θα πραγματοποιηθεί στη Μητρόπολη Αθηνών το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι  υψηλοί προσκεκλημένοι θα παρακολουθήσουν τη νεκρώσιμη ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών ενώ, όσοι εξ αυτών θελήσουν, θα μεταβούν και στο Τατόι, όπου ο έκπτωτος μονάρχης θα ταφεί δίπλα στους προγόνους του.

Είναι προφανές ότι για λόγους ασφαλείας μόνον αυτοί οι 200 θα έχουν πρόσβαση στις δύο επίσημες τελετές. Όσοι απλοί πολίτες θελήσουν, θα μπορέσουν να βρεθούν στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου όπου θα βρίσκεται η σορός του τέως βασιλιά από τις 6 ως τις 10:30 το πρωί της Δευτέρας, όπως έκανε γνωστό σε ανακοίνωσή της η οικογένειά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περίπου 50 προσκλήσεις εστάλησαν από το γραφείο του τέως βασιλιά στην Αθήνα και μεταξύ άλλων αποδέκτες ήταν παλαιοί συμμαθητές του εκλιπόντος, η οικογένεια Βαρδινογιάννη, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κ.α. Οι υπόλοιπες προσκλήσεις εστάλησαν από το γραφείο του Λονδίνου.

Την κυβέρνηση, όπως έγινε γνωστό, θα εκπροσωπήσουν ο αντιπρόεδρός της Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ενώ πιθανολογείται ότι θα παραβρεθούν και βουλευτές της ΝΔ, όπως ο Μίλτος Χρυσομάλλης της Μεσσηνίας. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Παρασκευής, το «παρών» στην εξόδιο ακολουθία έχουν ανακοινώσει πως θα δώσουν ο Μάκης Βορίδης, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Περικλής Μαντάς και οΔημήτρης Βαρτζόπουλος. Επίσης, πιθανόν είναι να παραβρεθούν και οι Αντώνης Σαμαράς, Κυριάκος Βελόπουλος, Φαήλος Κρανιδιώτης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ παρούσα θα είναι και η Ευγενία Μανωλίδου, που θα εκπροσωπήσει τον σύζυγό της Άδωνι Γεωργιάδη που θα βρίσκεται από την Κυριακή στο Κουβέιτ.

Ποιοι «γαλαζοαίματοι» θα παραβρεθούν

Ισχυρή θα είναι η παρουσία «γαλαζοαίματων» στην κηδεία του Κωνσταντίνου Γλυξμπουργκ. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι θα παραβρεθούν πέντε βασιλείς:

  • Ο Βίλεμ Αλεξάντερ της Ολλανδίας ο οποίος θα συνοδεύεται από τη βασίλισσα Μαξίμα και τη μητέρα του, βασιλομήτορα Βεατρίκη
  • Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε και η σύζυγός του Λετίθια όπως επιβεβαίωσε το ισπανικό παλάτι ήδη από χθες. Επίσης, στην κηδεία θα παραστούν οι δύο αδελφές του βασιλιά της Ισπανίας, πριγκίπισσα Έλενα και πριγκίπισσα Κριστίνα, αλλά και ο επίτιμος βασιλιάς Χουάν Κάρλος. Η βασιλομήτωρ Σοφία, αδελφή του Κωνσταντίνου, βρίσκεται μέρες στην Αθήνα και ήταν στο πλευρό του στις τελευταίες του στιγμές.
  • Η βασίλισσα της Δανίας Μαργκρέτε, αδελφή της Άννας Μαρίας, η επίσης αδελφή της, πριγκίπισσα Ματθίλδη και ο πρίγκιπας διάδοχος Φρέντερικ.
  • Το βασιλικό ζεύγος της Σουηδίας, ο βασιλιάς Κάρολος (πρώτος εξάδελφος της Άννας Μαρίας) όσο και η βασίλισσα Σίλβια.
  • Ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Χένρι, με τον οποίο ο τέως βασιλιάς διατηρούσε στενούς οικογενειακούς δεσμούς.
  • Τη βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας θα εκπροσωπήσει ο πρίγκιπας διάδοχος Χάακον και η σύζυγός του πριγκίπισσα Μέτε Μαρίν, Αννα Εντουαρντ
  • Ο βασιλιάς Κάρολος θα μείνει στο Λονδίνο, βάσει Πρωτοκόλλου, ενώ τη Δευτέρα συναντάται με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Όλα δείχνουν ότι τη βρετανική βασιλική οικογένεια θα εκπροσωπήσουν η πριγκίπισσα Αννα και ο πρίγκιπας Έντουαρντ, δύο από τα πιο δραστήρια μέλη του παλατιού, που βρίσκονται εξαιρετικά κοντά στον βασιλιά Κάρολο. Ερωτηματικό παραμένει αν θα παραστεί στην κηδεία ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στη Βέροια: Ξεσπά η μητέρα της Κικής Κούσογλου-«Μακάρι να μην είναι αλήθεια ότι αποφυλακίστηκε» (Video)

Σεισμός 2,8 Ρίχτερ κοντά στο Σούνιο

Τρία μέτρα από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:46