search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 12:30
MENU CLOSE

«Πυρά» ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή δημοσίευμα για παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ

14.01.2023 21:53
flwros-geetha-kysea-martios-2020

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει λόγω δημοσιεύματος που καταγγέλλει πως ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ «αγόρασε σπίτι με μαύρο χρήμα». Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ανταλλάζουν επιθετικές ανακοινώσεις, ενώ σε δική του ανακοίνωση έχει προχωρήσει για το θέμα και το ΓΕΕΘΑ.

Μετά από μία πρώτη «αιχμηρή» ανακοίνωση, την κυβερνητική απάντηση και την ανακοίνωση ΓΕΕΘΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανήλθε με νέα ανακοίνωση στην οποία του αναφέρει: «Ο τελευταίος που δικαιούται να μιλά για υπονόμευση των Ενόπλων δυνάμεων και της εθνικής ασφάλειας είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης που λειτουργεί ως παρακράτος βάζοντας την ΕΥΠ να παρακολουθεί την ηγεσία του στρατεύματος».

Στη συνέχεια απευθύνεται στον πρωθυπουργό:

«Αντί για ηθικοπλαστικές υπεκφυγές περιμένουμε ωστόσο από τον κ. Μητσοτάκη τρεις ξεκάθαρες απαντήσεις:

Διαψεύδει ή όχι τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση του κ. Φλώρου από την ΕΥΠ που έχει υπό την εποπτεία του;

Διαψεύδει ή όχι τις καταγραφές της ΕΥΠ για μαύρο χρήμα;

Τελικά, ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για την εθνική ασφάλεια ή για να τον εκβιάζει για τις αποφάσεις αναφορικά με τα δισεκατομμύρια των εξοπλιστικών;».

Καταλήγοντας αναφέρει: «Εάν ο κ Μητσοτάκης δεν διαψεύσει ρητά και κατηγορηματικά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και ειδικότερα του ΑΓΕΕΘΑ κ. Φλώρου, απλά επιβεβαιώνει πως θέλει τον αρχηγό του Στρατεύματος στη θέση του εκβιαζόμενου».

Η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «υπονόμευση των Ενόπλων μας Δυνάμεων».

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η «υπονόμευση των Ενόπλων μας Δυνάμεων από τον ΣΥΡΙΖΑ -με ατεκμηρίωτο και απολύτως αναξιόπιστο υλικό από ρυπαρά δίκτυα- υπερβαίνει κατά πολύ την ανευθυνότητα και τον καιροσκοπισμό, αγγίζοντας πια τα όρια της πρόκλησης σοβαρής ζημιάς στην Πατρίδα».

«Σε μια συγκυρία μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμη για την εθνική μας ασφάλεια, εξαιτίας εξωτερικών επιβουλών», προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ρωτά: «Αλήθεια, ποια είναι η διαδρομή αυτού του υποτιθέμενου υλικού;».

Έπειτα, επισημαίνει τα εξής: «Θέλουμε να επαναλάβουμε ότι η Κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Κι αυτή την εμπιστοσύνη δεν θα την κλονίσει κανείς. Η Κυβέρνηση είναι εγγυητής της ασφάλειας, της Δημοκρατίας και της ομαλότητας, όπως έχει αποδείξει με την ενίσχυση της αμυντικής μας ικανότητας, την αποτελεσματική διπλωματία, την προσήλωση στο εθνικό συμφέρον και τη θεσμικότητα. Είναι αποφασισμένη, και προπάντων ικανή, να μην επιτρέψει σε κανέναν, έσωθεν ή έξωθεν, να αποδυναμώσει και να πλήξει την Ελλάδα».

«Η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη επιτελεί στο ακέραιο το έργο της, ώστε να απαντηθούν όλα, ανάμεσα στα οποία και με ποιον τρόπο και για ποιους σκοπούς διοχετεύεται συστηματικά, από ρυπαρά δίκτυα, τέτοιο περιεχόμενο προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Η Κυβέρνηση εγγυάται ότι δεν θα μείνει καμιά σκιά και δεν θα υπάρξει κανένα περιθώριο βλάβης της Πατρίδας», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο λόγω εθνικής ασφάλειας;»

ΝΔ: «Μετά τις αποκαλύψεις ν’ απαντήσει ο κ. Τσίπρας αν θα κάνει μήνυση για τα εκατομμύρια που καταγγέλλεται ότι κατέληγαν στο κόμμα του»

ΠΑΣΟΚ για F-16 στην Τουρκία: «Λαγός της κυβέρνησης ο κ. Συρίγος»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 12:29