search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 03:03
MENU CLOSE

Έρχονται αλλαγές στους όρους δόμησης Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

16.01.2023 21:49
Η επόμενη μέρα για τον Αστέρα: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας - Media

Νέοι όροι δόμησης σε περιοχές οι οποίες είναι ήδη ενταγμένες στα εγκεκριμένα ΓΠΣ αλλά δεν έχουν συνταχθεί πολεοδομικές μελέτες θα καθοριστούν μεταξύ άλλων με το νέο Τοπικό Πολεοδομικό Σχεδίου (Τ.Π.Σ.) του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την κατάρτιση του οποίου όπως ανακοινώνει ο Δήμος βρίσκεται σε εξέλιξη δημόσια διαβούλευση.

Συγκεκριμένα, για το Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης με το ΤΠΣ θα αντιμετωπιστούν θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της πόλης με καθορισμό αναγκαίων υποδομών και εναρμόνιση των θεσμοθετημένων χρήσεων γης τόσο με τις κατευθύνσεις του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας όσο και με τις λειτουργικές ανάγκες και τις προοπτικές ανάπτυξης του Δήμου.

Με το νέο ΤΠΣ θα εξεταστούν συνολικά και ολοκληρωμένα τα ζητήματα κοινωφελούς εξοπλισμού της πόλης, όπως Δημαρχείο, αθλητικές εγκαταστάσεις, πολιτιστικά κέντρα, σχολεία, παιδικοί σταθμοί, και θα αντιμετωπιστούν συνολικά θέματα εξεύρεσης χώρων πρασίνου.

Θα δοθούν οι κατευθύνσεις και θα καθοριστούν οι όροι δόμησης σε περιοχές οι οποίες είναι ήδη ενταγμένες στα εγκεκριμένα ΓΠΣ αλλά δεν έχουν συνταχθεί πολεοδομικές μελέτες.

Η μελέτη του ΤΠΣ περιλαμβάνει και υποστηρικτικές μελέτες που θα εκπονηθούν σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

-Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

-Ειδική Μελέτη Εκτίμησης Γεωλογικών Κινδύνων και Γεωλογικής Καταλληλότητας Οικιστικών Περιοχών

-Μελέτη Οριοθέτησης των Υδατορεμάτων των νέων προς πολεοδόμηση οικιστικών περιοχών του ΤΠΣ

Η μελέτη συντάσσεται σε τρεις φάσεις.

1.Η πρώτη φάση περιλαμβάνει την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης.

2.Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την πρόταση της μελέτης. Η μελέτη δημοσιοποιείται και κοινοποιείται σε αρμόδιους φορείς για απόψεις – παρατηρήσεις.

3.Η τρίτη φάση περιλαμβάνει την οριστική μελέτη μετά την ενσωμάτωση των παρατηρήσεων – συμπερασμάτων της προηγούμενης φάσης.

Η κίνηση της διαδικασίας σύνταξης «Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης», σύμφωνα με το αρ.7 του ν.4447/2016 όπως ισχύει, έγινε με την με αρ. 192/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαβούλευση

Υπενθυμίζουμε πως η προθεσμία για όσους επιθυμούν να στείλουν παρατηρήσεις – προτάσεις επί του σχεδίου εκπνέει στις 28 Φεβρουαρίου 2023. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να τις αποστείλουν μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] με θέμα «Παρατηρήσεις επί της Α Φάσης του ΤΠΣ» ή «Προτάσεις επί της Β Φάσης του ΤΠΣ».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στα σχετικά αρχεία στην ιστοσελίδα του Δήμου, στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.vvv.gov.gr/index.php/city-planning-and-deliberating/item/12556-diavoulefsi-gia-kathariotita-prasinou-simiou#tab-2

Διαβάστε επίσης:

Σημαντικές επενδύσεις και big deals «φέρνει» ο κλάδος Logistics

Το ράλι των επενδυτών για την αγορά ακινήτων συνεχίζεται και το 2023

Όλες οι πολεοδομικές παρατάσεις οικοπέδων που φέρνει ο νόμος του… υπουργείου Υγείας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07