search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:55
MENU CLOSE

Συνέχεια στην κόντρα για την παρακολούθηση Φλώρου – «Συνεχίζω απερίσπαστος την εκτέλεση των καθηκόντων»

16.01.2023 16:40
floros-1-new

Βαθαίνει η σύγκρουση μετά από δημοσίευμα για παρακολούθηση του Κωνσταντίνου Φλώρου από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, σε συνεδρίαση του το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό, ανανέωσε τη θητεία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ για έναν ακόμη χρόνο, ενώ έγιναν αλλαγές των ΓΕΣ και ΓΕΝ. Αρχηγός ΓΕΣ αναλαμβάνει ο Αντιστράτηγος (ΠΖ) Άγγελος Χουδελούδης, ενώ επικεφαλής του ΓΕΝ ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης.

Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ δήλωσε για την παράταση της θητείας του: «Επ’ ευκαιρία της εξαιρετικά τιμητικής ανανέωσης της θητείας μου ως Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου, ευχαριστώ τον κ. Πρωθυπουργό, τον κ. υπουργό Εθνικής Άμυνας και το ΚΥΣΕΑ.

Στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Κυβέρνησης, συνεχίζω απερίσπαστος την εκτέλεση των καθηκόντων μου που απορρέουν από την εκ του νόμου αποστολή μου επ’ ωφελεία της Πατρίδας και των Ενόπλων της Δυνάμεων, όπως και κατά την προηγούμενη τριετία».

«Η κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσυνη την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Και η εμπιστοσύνη αυτή δεν κλονίζεται με κανένα τρόπο και, πάντως, όχι από “υλικό” ρυπαρών δικτύων, που διοχετεύουν ορισμένοι συστηματικά και προνομιακά σε συγκεκριμένους κύκλους» πρόσθεσε, ενώ συνεχίζεται η αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που την κατηγορεί ότι δεν έχει δώσει απαντήσεις για την παρακολούθησή του κ. Φλώρου. Ο κ. Οικονομου κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν εμπιστεύεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου, Πόπη Τσαπανίδου, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, επιμένει στο να ζητάει απαντήσεις για το αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό.

«Αντί να αναζητά εσωτερικούς εχθρούς απευθύνοντας σειρά παράλογων ερωτήσεων στον Σύριζα, ο κ. Οικονόμου θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα: Παρακολουθούσε η Εθνική υπηρεσία πληροφοριών ντον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων και τη στρατιωτική ηγεσία; Ναι ή όχι ; Και αν ναι, γιατί;», ανέφερε σε δήλωση της η Πόπη Τσαπανίδου.

«Η νοσηρότητα του παρακρατικού μηχανισμού Μητσοτάκη μόλυνε δυστυχώς και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Χωρίς καμία απάντηση για την παρακολούθηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ, ο κ. Μητσοτάκης σήμερα απλά επιβεβαίωσε πως δεν διστάζει, στο βωμό των εκβιασμών του, να θέτει σε διακινδύνευση ακόμη και την εθνική ασφάλεια» σημείωσε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

«Κινούμαστε σε επικίνδυνες ατραπούς , για την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, όπως θα έπρεπε να είναι η Ελλάδα το 2023. Οι εξελίξεις εγείρουν μείζονα και αμείλικτα για την κυβέρνηση ερωτήματα, παρά την οργανωμένη και επίμονη προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, προσωπικά, να συγκαλύψει και να συσκοτίσει αυτήν την υπόθεση. Αναπόφευκτα και όσο θα περνάει ο καιρός, θα πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για το ποιοι ενορχήστρωσαν και υλοποίησαν την παρακολούθηση των πολιτικών τους αντιπάλων, καθώς και άλλων προσώπων του δημοσίου βίου», είπε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, στην ΕΡΤ.

Διαβάστε επίσης:

Υποκλοπές: Νέα ηχηρή παρέμβαση από την PEGA – Παραπέμπει την υπόθεση σε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Κομισιόν

FAZ: Ήττα για την κυβέρνηση η αθώωση των ΜΚΟ για κατασκοπεία

ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπουν πανικό Μαξίμου απέναντι στις αποκαλύψεις για Φλώρο – Στον ορίζοντα επιβεβαίωση και από ΑΔΑΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:54