search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:58
MENU CLOSE

ΣτΕ: Νόμιμη η ανακατανομή των βουλευτικών εδρών ανά εκλογική περιφέρεια

17.01.2023 18:20
VOULI

Το Συμβούλιο της Επικρατείας  με την υπ΄ αριθμ. 7/2023 γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμη την ανακατανομή των βουλευτικών εδρών ανά εκλογική περιφέρεια που έγινε σύμφωνα με την απογραφή του πληθυσμού του έτους 2021.

Ειδικότερα, στο ΣτΕ είχε κατατεθεί από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για «τον καθορισμό των βουλευτικών εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας για τις γενικές βουλευτικές εκλογές» (59 στο σύνολό τους οι εκλογικές περιφέρειες).

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Μαργαρίτα Γκορτζολίδου και εισηγητής ο πάρεδρος Χρήστος Παπανικολάου) έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και παράλληλα έκανε ορισμένες δευτερεύουσες νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις (π.χ. να αναγραφεί στο Προεδρικό Διάταγμα ο ακριβής χρόνος διενέργειας της απογραφής, κ.λπ.).

Διαβάστε επίσης:

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση για την υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας – Θα κρίνει εάν θα επαναληφθεί η δίκη

Έγκλημα στα Χανιά: Σε ασφυξία οφείλεται ο θάνατος του 53χρονου – Το πόρισμα του ιατροδικαστή

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι… γραφικότητες σε 20 φωτογραφίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:51