search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:16
MENU CLOSE

Άλεκ Μπάλντουιν: Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια – Έντονη αντίδραση από τον ηθοποιό

19.01.2023 18:54
alec-baldwin

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο διάσημος ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν για τον πυροβολισμό και τον θάνατο της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» στις 21 Οκτωβρίου 2021.

Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει και η Χάνα Γκουτιέρεζ-Ριντ, η οπλουργός της παραγωγής του φιλμ.

Σε μια πρώτη – έντονη – αντίδρασή του, ο Αμερικανός ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν υποσχέθηκε να «πολεμήσει» τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια που ανακοινώθηκαν σήμερα Πέμπτη από τους εισαγγελείς στο Νέο Μεξικό, χαρακτηρίζοντάς τες ως «τρομερή δικαστική πλάνη». 

Σύμφωνα με την DailyMail, παρά τη συμφωνία που φέρεται να είχε κάνει με τον σύζυγο της Χαλίνα Χάτσινς, ο Άλεκ Μπάλντουιν αντιμετωπίζει τελικά κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, όπως και η Χάνα Γκουτιέρεζ-Ριντ. Τις κατηγορίες απέδωσε η εισαγγελέας του Νέου Μεξικού, μαζί με τον ειδικό εισαγγελέα που ερευνούσε το τραγικό περιστατικό στα γυρίσματα του «Rust».

Σημειώνεται πως ο βοηθός σκηνοθέτη Ντέιβ Χολς έχει δηλώσει ένοχος για την κατηγορία της αμελείας χρήσης θανατηφόρου όπλου. Τόσο ο Άλεκ Μπάλντουιν όσο και η Χάνα Γκουτιέρεζ-Ριντ αντιμετωπίζουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 18 μηνών εάν καταδικαστούν.

Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος του ηθοποιού  αναφέρει: «Αυτή η απόφαση διαστρεβλώνει τον τραγικό θάνατο της Χάλινα Χάτσινς και αντιπροσωπεύει μια τρομερή δικαστική πλάνη. Ο κ. Μπάλντουιν δεν είχε κανένα λόγο να πιστεύει ότι υπήρχε μια (πραγματική) σφαίρα στο όπλο — ή οπουδήποτε στο πλατό της ταινίας. Βασίστηκε στους επαγγελματίες με τους οποίους δούλευε, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι το όπλο δεν είχε κανονικές σφαίρες. Θα πολεμήσουμε αυτές τις κατηγορίες και θα νικήσουμε». 

Από πλευράς τους, οι δικηγόροι της οπλουργού Χάνα Γκουντιέρες Ριντ εξέδωσαν παρόμοια δήλωση. «Η Χάνα είναι, και ήταν πάντα, πολύ συγκινημένη και λυπημένη για αυτό το τραγικό δυστύχημα. Όμως δεν διέπραξε ανθρωποκτονία από αμέλεια. Αυτές οι κατηγορίες είναι το αποτέλεσμα μιας πολύ εσφαλμένης έρευνας και μιας ανακριβούς κατανόησης των γεγονότων» τονίζεται.

«Σκοπεύουμε να φέρουμε στο φως την πλήρη αλήθεια και πιστεύουμε ότι η Χάνα θα απαλλαγεί από την αδικία από ενόρκους». 

«Αν κάποιος από αυτούς τους τρεις ανθρώπους είχε κάνει τη δουλειά του, η Χάλινα Χάτσινς θα ζούσε σήμερα. Είναι τόσο απλό», είπε η Άντρια Ριμπ, η ειδική εισαγγελέας που διορίστηκε από το γραφείο του εισαγγελέα για να ερευνήσει το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα του Rust.

«Τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα ένα μοτίβο εγκληματικής αδιαφορίας για την ασφάλεια στα γυρίσματα του “Rust”. Στο Νέο Μεξικό, δεν υπάρχει χώρος για παραγωγές ταινιών που δεν λαμβάνουν στα σοβαρά τη δέσμευση της πολιτείας μας για την ασφάλεια των όπλων και τη δημόσια ασφάλεια», πρόσθεσε η ειδική εισαγγελέας.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Στη διάρκεια πρόβας για μια σκηνή της ταινίας, το πιστόλι που κρατούσε ο Μπάλντουιν εκπυρσοκρότησε, σκοτώνοντας την κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Ο 64χρονος ηθοποιός αποποιήθηκε την ευθύνη για τον θάνατο της Χάτσινς, επισημαίνοντας ότι δεν έπρεπε να βρεθούν αληθινές σφαίρες στα γυρίσματα. Επιπλέον είπε πως τον είχαν διαβεβαιώσει πως το όπλο ήταν «κρύο» – όρος που χρησιμοποιείται στα γυρίσματα για να υποδηλώσει ότι είναι ασφαλές για χρήση.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2021 στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο Μπάλντουιν είχε υποστηρίξει ότι ουδέποτε τράβηξε τη σκανδάλη του πιστολιού (απομίμηση 45αριού Colt) και ότι η εκπυρσοκρότηση ήταν ακούσια.

Το μοιραίο όπλο εξετάστηκε σε εργαστήρια του FBI και οι ειδικοί δεν διαπίστωσαν την παραμικρή δυσλειτουργία, εκτιμώντας ότι δεν θα εκπυρσοκροτούσε χωρίς κάποιος να τραβήξει τη σκανδάλη.

Διαβάστε επίσης:

Κατερίνα Στικούδη: Ιδιαίτερα… αποκαλυπτική στο Instagram


Η Μαντόνα ψάχνει στα 64 το… manual για τη μητρότητα

Κιμ Καρντάσιαν: Αγόρασε τον διαμαντένιο σταυρό της πριγκίπισσας Νταϊάνα – Πόσα χρήματα έδωσε (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:15