search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 06:37
MENU CLOSE

Οίκος Schiaparelli: Έντονες αντιδράσεις για τα ψεύτικα κεφάλια ζώων σε φορέματα – «Ακατάλληλα…» (photos/videos)

24.01.2023 16:41
schiaparelli_faux_animals_1200-700_new

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ο οίκος μόδας Schiaparelli, με την παρουσίαση της συλλογής Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023, στην Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού.

Συγκεκριμένα, ο δημιουργικός διευθυντής του οίκου Schiaparelli, Ντάνιελ Ρόουζμπερι, εμπνεύστηκε από τη «Θεία Κωμωδία» του Δάντη και τους εννέα κύκλους της κόλασης και προχώρησε στη δημιουργία φορεμάτων και αξεσουάρ με ακριβή αντίγραφα κεφαλιών ζώων.

Τα μοντέλα Ναόμι Κάμπελ, Ιρίνα Σάικ και Σάλομ Χάρλοου περπάτησαν στην πασαρέλα του Schiaparelli Haute Couture για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2023 στο La Petite Palais με… κεφάλια ζώων στους λαιμούς τους.

Οι εικόνες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια, όχι μόνο φιλοζωικών αλλά και απλών χρηστών των social media που σοκαρίστηκαν με το θέαμα.

Πυρά δέχτηκε και η Κάιλι Τζένερ, η οποία βρέθηκε στην πρώτη σειρά της επίδειξης με ένα τεράστιο λιοντάρι στο λαιμό.

«Η λαγνεία, η υπερηφάνεια και η απληστία διασταυρώνονται έτσι στην υψηλή ραπτική όπως και στα γραπτά του Δάντη Αλιγκιέρι», σχολίασε η ιταλική Vogue για το θέαμα.

«Πρέπει να σταματήσουμε να δείχνουμε τα ζώα ως πολυτελή “προϊόντα”. Μπορεί να είναι φτιαγμένα από αφρό, αλλά πρόκειται για απειλούμενα είδη που ιστορικά σκοτώνονταν για τα δέρματα τους ώστε να γίνουν ενδύματα», αναφέρει ένα σχόλιο στην ανάρτηση του Schiaperelli στο Instagram.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι αυτά τα σχέδια είναι ακατάλληλα γιατί πολλοί άνθρωποι δεν θα συνειδητοποιήσουν ότι αυτά δεν είναι αληθινά ζώα, προωθώντας άθελά τους το #trophyhunting, ενώ παράλληλα ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να σκέφτονται τα ζώα ως μέρος της μόδας, κάτι που ΔΕΝ θα έπρεπε να είναι!», σχολίασε από την πλευρά του το karmagawa.

Διαβάστε επίσης:

Business εν μέσω πολέμου – Μπαράζ παραιτήσεων στην ουκρανική κυβέρνηση λόγω διαφθοράς

Αυτό είναι το «χρυσό αγόρι» της Αιγύπτου: Η μούμια 2.300 ετών που θάφτηκε με 49 φυλακτά – Η ελληνική επιγραφή στον τάφο (photos)

Νέα Ζηλανδία: «Λύγισε» η Τζασίντα Άρντερν στην τελευταία δημόσια ομιλία – «Φεύγω με μεγαλύτερη αγάπη στον λαό» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58