search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 13:25
MENU CLOSE

Οικονόμου για πρόταση δυσπιστίας: «Ρυπαρά δίκτυα» με… ολίγη από Καλογρίτσα

26.01.2023 13:57
oikonomou_new

Εντός της «γραμμής» που έχει χαράξει εξαρχής η κυβέρνηση για το θέμα των παρακολουθήσεων – εν μέσω συζήτησης στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ – κινήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στην ουσία, ο Γιάννης Οικονόμου περιέγραψε το «δίπολο» μέσα στο οποίο κινείται η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και της ΝΔ για το ζήτημα που έχει «βάλει φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Συγκεκριμένα:

  • Όσον αφορά στο ζήτημα των υποκλοπών, επέμεινε στην γραμμή ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα, και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν επί κυβέρνησής του γίνονταν επισυνδέσεις, τι είχε συμβεί με τις παρακολουθήσεις στο ΚΚΕ, αλλά και αν είχε άδεια για να αποκαλύψει τα ονόματα των παρακολουθούμενων. Επίσης, αναφέρθηκε στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης και εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν περιμένει την ολοκλήρωσή της για λόγους μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.
  • Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δίκες στο Ειδικό Δικαστήριο των κ.κ. Παπαγγελόπουλου και Παππά, διερωτήθηκε αν ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να δηλώνει ότι εμπιστεύεται την ελληνική δικαιοσύνη και έκανε αναφορά στις καταθέσεις σύμφωνα με τις οποίες ο Χρήστος Καλογρίτσας διοχέτευε χρήματα στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Επανέλαβε δε ότι η συζήτηση στη Βουλή δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να κάνουν σύγκριση μεταξύ των περιόδων διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ και κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα ότι, επειδή δεν μπορεί να κερδίσει από τη σύγκριση αυτή, χρησιμοποιεί την υπόθεση των επισυνδέσεων για να «δηλητηριάσει» το πολιτικό κλίμα, αν και διέψευσε το ενδεχόμενο να έλθουν πιο νωρίς οι εκλογές λόγω, ακριβώς, αυτής της «τοξικότητας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέδωσε σε «ρυπαρά δίκτυα» την παρακολούθηση πολιτικών και κορυφαίων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία, ωστόσο, συνέδεσε με τις αποκαλύψεις από ΜΜΕ για την υπόθεση, ωστόσο, δεν φάνηκε έτοιμος να απαντήσει αν τα ονόματα που αποκάλυψε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμπίπτουν για την κυβέρνηση στην ίδια κατηγορία με αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη, για την παρακολούθηση του οποίου ο πρωθυπουργός έχει τονίσε ότι, αν και νόμιμη, αν το γνώριζε δεν θα την είχε εγκρίνει.

Διαβάστε επίσης:

Πάνος Σκουρλέτης στο topontiki.gr: Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαρκή υπονόμευση της Δημοκρατίας – Να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Βγάζει άπαντες στη «σέντρα» μετά τα ευρήματα Ράμμου

Χατζηδάκης για την παρακολούθησή του: Ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία σχέση – Με περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 13:24