search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:35
MENU CLOSE

Κόψτε την πλάκα με τον Ράμμο

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2266
26/1/2023
26.01.2023 17:42
rammos-new

Πολύ προβληματική είναι η κυβερνητική τακτική απαξίωσης του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου από την κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες και η προσπάθειά της να τον χρεώσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και ο λόγος δεν είναι μόνο ότι η ίδια η κυβέρνηση έκανε τα πάντα τους τελευταίους μήνες προκειμένου να αφαιρέσει από τον Ράμμο – και την Αρχή της οποίας προΐσταται – τις αρμοδιότητες που το ίδιο το Σύνταγμα του έχει προσδιορίσει και, κατά συνέπεια, να τον απενεργοποιήσει και να τον ωθήσει στο περιθώριο.

Βαθιά προβληματική είναι η ίδια η στάση της έναντι των υποκλοπών. Για παράδειγμα ο Οικονόμου λέει σε ανακοίνωσή του ότι ο Ράμμος ενημέρωσε τον Τσίπρα, αλλά όχι τον πρωθυπουργό. Ο Τσίπρας βέβαια ζήτησε συνάντηση και ενημέρωση. Ο πρωθυπουργός όχι. Γιατί άραγε; Μήπως επειδή ο στόχος της κυβέρνησης ήταν όντως η περιθωριοποίηση του επικεφαλής της ΑΔΑΕ;

Και κάτι ακόμη. Ο Ράμμος πήγε στις εταιρίες τηλεπικοινωνιών και έκανε την έρευνά του για τις υποκλοπές. Η κυβέρνηση τι έκανε για να διερευνηθούν τα υποτιθέμενα «ρυπαρά δίκτυα» της ΕΥΠ που έκαναν τις παρακολουθήσεις «εν εγνοία της»; Και δεν μιλάμε μόνο για το πρωθυπουργικό γραφείο, στο οποίο υπάγεται η ΕΥΠ, αλλά και για τη νεοδημοκρατική πλειοψηφία στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Ούτε καν τον Ράμμο δεν θέλησε να ακούσει.

Κόψτε την πλακίτσα λοιπόν…

Διαβάστε επίσης:

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η δεξίωση στους ξένους πρέσβεις, παρουσία Μητσοτάκη (Photos)

ΜέΡΑ25: Συζητήσεις με πρώην Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι πάνε στο κόμμα Βαρουφάκη 

Πρόταση Δυσπιστίας – ΠΑΣΟΚ: Τι απαντάνε στο νέο άνοιγμα του Τσίπρα στον Ανδρουλάκη 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:34