search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:18
MENU CLOSE

Βασιλιάς Κάρολος Γ’: Θέλει τους Χάρι και Μέγκαν στη στέψη του – Ο «μεσολαβητής» και οι φόβοι του Ουίλιαμ

29.01.2023 18:36
King Charles III_new

Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ θέλει ο γιος του, Πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ να παρευρεθούν στη στέψη του.

Μάλιστα, ήδη ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι να μεσολαβήσει για μια συμφωνία με τους Σάσεξ.

Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ έχει αντιρρήσεις για το θέμα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα The Mail on Sunday.

Ο Κάρολος θέλει ο Τζάστιν Γουέλμπι να συνάψει συμφωνία με τους γιους του που θα επέτρεπε στον Χάρι και την Μέγκαν να δώσουν το “παρών” στην τελετή του Αβαείου του Γουέστμινστερ τον Μάιο, λένε ανώτερες πηγές κοντά στο Παλάτι Λάμπεθ.

Πολλά ήταν τα ερωτήματα για το εάν οι Σάσεξ θα πάνε στην εκδήλωση υψηλού προφίλ από τότε που αποχώρησαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και ειδικά μετά τη δημοσίευση των απομνημονευμάτων του Χάρι, με τίτλο «Spare», νωρίτερα αυτόν τον μήνα, που περιείχε μια σειρά από σοβαρές επιθέσεις σε μέλη της Βασιλικής οικογένειας.

Πρώτη συνέντευξη για τον Βασιλιά Κάρολο;

Όλα αυτά εν μέσω αναφορών ότι ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ σκέφτεται να δώσει την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη πριν από τη στέψη.

Ο Βασιλιάς λέγεται πως πιστεύει ότι η απουσία των Χάρι και Μέγκαν στη στέψη θ’ αποσπούσε την προσοχή περισσότερο από την παρουσία τους, γι’ αυτό είναι διατεθειμένος να κάνει παραχωρήσεις για να τους πείσει να παρευρεθούν.

Αλλά ο Ουίλιαμ φαίνεται ότι ανησυχεί ότι ο αδελφός του θα χρησιμοποιήσει την στέψη για να οργανώσει ένα «κόλπο» που θα την επισκίαζε.

Πηγές λένε ότι ο Χάρι θα μπορούσε να έχει εγγυημένη θέση υψηλού προφίλ στο Αβαείο ή μια άτυπη διαβεβαίωση ότι θα μπορέσει να διατηρήσει τους τίτλους του ως κίνητρο για να παρευρεθεί.

Ωστόσο, ο Ουίλιαμ φοβάται ότι, εκτός εάν η επίσκεψη του Χάρι είναι αυστηρά προγραμματισμένη, θα μπορούσε να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας, για παράδειγμα, πηγαίνοντας μια βόλτα σε μια στερημένη συνοικία του Λονδίνου με την Μέγκαν.

Μια πηγή είπε: «Το θέμα της ουσίας είναι αν θα παρευρεθούν στη στέψη και αν παραστούν, υπό ποιους όρους και προϋποθέσεις. Η οικογένεια είναι διχασμένη και όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο Χάρι έχει πάρει συμβουλές να μην συμφωνήσει σε τίποτα σε αυτή τη φάση και να “παίξει σκληρό παιχνίδι” μέχρι την τελευταία στιγμή, κάτι που κάνει τις διαπραγματεύσεις μαζί του πολύ δύσκολες».

Το στρατόπεδο του Χάρι κατέστησε σαφές ότι ενώ μπορεί ν’ αποφασίσει κάποια στιγμή ν’ απορρίψει τους τίτλους του με δική του θέληση, αντιτίθεται στην ιδέα να τους αφαιρέσουν με τη βία.

Χθες το βράδυ, τόσο το Παλάτι Lambeth, όσο και το Παλάτι του Μπάκιγχαμ αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ μια πηγή κοντά στον Πρίγκιπα Ουίλιαμ είπε ότι δεν γνώριζαν για τέτοιες διαπραγματεύσεις για τη στέψη.

Οι εκπρόσωποι του Χάρι δεν απάντησαν σε αίτημα για σχόλιο.

Διαβάστε επίσης:

Επιτόκια: Νέος γύρος αύξησης των επιτοκίων από ΕΚΤ και FED την ερχόμενη εβδομάδα

Ιράν: Πάνω από 500 νεκροί από την έναρξη των ταραχών στη χώρα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Μαρόκο έστειλε τανκς σοβιετικής κατασκευής στην Ουκρανία και παίρνει Abrams από τις ΗΠΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:18