search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 17:56
MENU CLOSE

Οικονόμου για «greek mafia»: «Η ΕΛΑΣ μπορεί και καλύτερα, δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας» (video)

31.01.2023 14:23
oikonomou_3101_new

Με κάλυψη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αλλά και με αιχμές κατά της αστυνομίας για την αποτελεσματικότητά της στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στο οργανωμένο έγκλημα, αλλά και σε ρεπορτάζ σχετικά με πιθανές σχέσεις με την αστυνομία, τόνισε ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα πρέπει να επιδείξει καλύτερες επιδόσεις και ότι για το ζήτημα του οργανωμένου εγκλήματος δεν υπάρχουν ακόμα οι απαντήσεις που ζητά η ελληνική κοινωνία. Όσον αφορά, δε, στο ζήτημα ύπαρξης κυκλώματος εντός της αστυνομίας που έχει σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι το κύκλωμα αυτό θα παταχθεί, ότι ήδη υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα και ότι η κυβέρνηση θα επιδείξει μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Από την άλλη, απαντώντας σε ερωτήσεις για υπόθεση που αφορά πιο προσωπικά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Γ. Οικονόμου επισήμανε ότι ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που προέβη στους ισχυρισμούς περί παρεμβάσεων, τις έκανε ενάμιση χρόνο μετά το περιστατικό και αμέσως μετά τις κρίσεις στην Αστυνομία, οι οποίες, όπως είπε, δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες του. Τόνισε, πάντως, δε, ότι και σε τέτοια φαινόμενα η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δείξει μηδενική ανοχή.

Κατά τα λοιπά, αναφερόμενος στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτή «κατέληξε σε μια δεινή κοινοβουλευτική -όχι όμως μόνο κοινοβουλευτική, αλλά και πολιτική- ήττα του κ. Τσίπρα προσωπικά, ο οποίος πήρε πάνω του όλη τη διαδικασία, από την αρχή μέχρι το τέλος. Και αποτελεί δεινή ήττα όχι μόνο επειδή η πρόταση απορρίφθηκε πανηγυρικά, αλλά γιατί φάνηκε ολοκάθαρα η γύμνια θέσεων και επιχειρημάτων τόσο του κ. Τσίπρα προσωπικά, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά».

Συνεχίζοντας την επίθεσή του στην αντιπολίτευση και απαντώντας σε ερώτηση περί της δήλωσης της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου, ότι, δεδομένης της παρακολούθησης από την ΕΥΠ του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, μια συγκυβέρνηση με τη ΝΔ θα μπορούσε να είναι και αποτέλεσμα εκβιασμών, ο Γ. Οικονόμου, αφού επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση του πρωθυπουργού με τις παρακολουθήσεις και ότι δεν τελούσαν σε γνώση του, έκανε λόγο για αναπόδεικτους ισχυρισμούς από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη, σχολιάζοντας την αλλαγή στάσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας από την πρώτη Κυριακή, «χωρίς κανένα παζάρι εξουσίας», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο Ν. Ανδρουλάκης έχει εκφράσει κατά καιρούς διαφορετικές θέσεις για το ζήτημα και ότι βασικός στόχος της ΝΔ παραμένει η αυτοδυναμία, επαναλαμβάνοντας, πάντως, ότι θα συνεχιστεί η τακτική αξιοποίησης προσώπων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, όπως συνέβη και κατά την πρώτη τετραετία. Πάντως, κατηγορηματική διάψευση για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης -προφανώς, αν «βγαίνουν τα κουκιά»– δεν υπήρξε.

Τέλος, για τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών για το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση «καταρτίζει και θα προωθήσει πολύ σύντομα στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα εξαιρεί ρητά τις προσλήψεις καλλιτεχνών στο Δημόσιο σε σχέση με το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα. Ξεκαθαρίζει, έτσι, το μισθολογικό τοπίο για τους καλλιτέχνες, ώστε να είναι απολύτως σαφές ότι εξαιρούνται από τον ΑΣΕΠ και πληρώνονται με άλλον τρόπο», επαναλαμβάνοντας την πρωθυπουργική ανακοίνωση περί νέου πλαισίου ανώτατης εκπαίδευσης για τις καλλιτεχνικές σπουδές.

Διαβάστε επίσης:

Καρατζαφέρης: «Ο Μητσοτάκης είναι ο πιο άρτιος πολιτικός του αιώνα που διανύουμε» (video)

Αλέξης Τσίπρας: Ζητάμε άμεση διάλυση της Βουλής και αποχωρούμε από τις ψηφοφορίες -Live

Καρατζαφέρης: Ο Βελόπουλος ήταν φανατικός ΠΑΣΟΚτζής (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 17:55