search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 20:04
MENU CLOSE

Artifact: Εφαρμογή ανάγνωσης ειδήσεων από τους ιδρυτές του Instagram

02.02.2023 10:48
artifact_new
artifact.news

Την ενεργοποίηση εφαρμογής ειδήσεων ανακοίνωσαν οι συνιδρυτές του Instagram Κέβι Σιστρομ και Μάικ Κριγκερ.

Το Artifact, όπως «βάφτισαν» την ειδησεογραφική εφαρμογή τους οι Σίστρομ και Κρίγκερ, υπόσχεται «μια εξατομικευμένη ροή ειδήσεων», με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο παρόμοιο με του TikTok.

Το Artifact έχει χαρακτηριστικά που παραπέμπει στο Google Reader (η εφαρμογή ανάγνωσης ειδήσεων που ξεκίνησε το 2005 και έκλεισε το 2013), αλλά είναι σαφώς εξελιγμένο, σημειώνουν ειδικοί στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί machine learning για να εξατομικεύει την εμπειρία του χρήστη, όπως οι περισσότερες δημοφιλείς εφαρμογές, και περιλαμβάνει στοιχεία κοινωνικής δικτύωσης τα οποία μπορεί να προκαλέσουν συζήτηση για συγκεκριμένα άρθρα.

Η διαφορά της εφαρμογής από το Instagram, είναι ότι εστιάζει περισσότερο σε άρθρα παρά σε φωτογραφίες, ενώ θα προτείνει περιεχόμενο βάσει των ενδιαφερόντων του χρήστη και θα επιτρέπει τις συζητήσεις με φίλους.

Το Artifact θα παρουσιάζει, σύμφωνα με το εξειδικευμένο The Verge, μια επιμελημένη επιλογή ειδήσεων και αρθρογραφία από «μεγάλους»-καθιερωμένους εκδοτικούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς αλλά και μικρότερης εμβέλειας οργανισμούς ενημέρωσης, μέχρι μικρότερους μπλόγκερ, και η ροή ενός χρήστη θα γίνεται πιο εξατομικευμένη ανάλογα με το τι κάνει κλικ.

Η νέα εφαρμογή «πέφτει στα βαθιά» καθώς θα αναμετρηθεί με ένα μάτσο εφαρμογών και υπηρεσιών ανταλλαγής μηνυμάτων με ειδησεογραφικά χαρακτηριστικά. Υπάρχουν οι εφαρμογές ανάγνωσης ειδήσεων όπως το Flipboard, το SmartNews, το Newsbreak, αλλά και οι ενσωματωμένες εφαρμογές ειδήσεων όπως το Apple News και το Google News, επίσης το Facebook, το WhatsApp και το Instagram της Meta διευκολύνουν επίσης παρόμοιους στόχους χρηστών.

Το Artifact είναι ένα «TikTok για κείμενα», κατά το Platformer, και πιθανώς να αποτελέσει τον άμεσο «αντίπαλο» του Twitter.

Ωστόσο, Σίστρομ και Κρίγκερ, οι οποίοι αποχώρησαν από τη Meta το 2018, στοιχηματίζουν στην τεχνολογία machine learning, για να δώσουν στο Artifact ένα πλεονέκτημα έναντι των πολυάριθμων ανταγωνιστών του.

Το λανσάρισμα έρχεται σε μια περίοδο ανανεωμένης δραστηριότητας στον κόσμο των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, παρατηρεί το CNN.

Διαβάστε επίσης:

Σκληρή απάντηση Κοντιάδη σε Πρετεντέρη: Ξεπερνάει τις πιο θλιβερές στιγμές του – Διολίσθησε σε πρόχειρο κιτρινισμό

Χαμός στο στούντιο του ΣΚΑΪ: Ο Βαρεμένος άρπαξε χαρτί από τα χέρια της Καραμανλή (Video)

Κοσμοπλημμύρα στο ERTFLIX για τη σειρά «Το βραχιόλι της φωτιάς»- Ένας στους τέσσερις είδε τα επεισόδια από το κινητό του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 19:57