search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 19:58
MENU CLOSE

Το dress code της συνόδου ΕΕ – Ουκρανίας: «Όχι χακί, αφήστε το για τον Ζελένσκι – Περιοριστείτε στο κοστούμι και τη γραβάτα»

02.02.2023 15:59
zelensky_ursula_new

Επειδή μεγάλο μέρος της πολιτικής κινείται σε επίπεδο συμβολισμών, η – σχεδόν – πάντα έτοιμη Ευρωπαϊκή Ένωση πριν ακόμη καλά – καλά οριστικοποιήσει την ατζέντα της και τη λίστα προσκεκλημένων της για τη διήμερη σύνοδο κορυφής στην Ουκρανία, με πληθώρα κορυφαίων ηγετών της ΕΕ που θα συνομιλούν με Ουκρανούς αξιωματούχους, κυκλοφόρησε ένα εσωτερικό σημείωμα με ένα σαφές μήνυμα: Θα υπάρξει ενδυματολογικός κώδικας.

Σύμφωνα με το Politico, το σημείωμα αυτό περιλαμβάνει τα «ναι» και τα «όχι» της εμφάνισης των Ευρωπαίων αξιωματούχων στο Κίεβο

Ναι: Στη συνήθη επαγγελματική ενδυμασία (ή έλα όπως είσαι στις Βρυξέλλες).

Όχι: Πράσινο, χακί ή πολύ έντονα χρώματα (λιγότερο συνηθισμένο στην Ευρωπαϊκή Συνοικία).

Ο λόγος για το σημείωμα, που εστάλη την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ήταν μια προφανής προσπάθεια να κρατήσει την προσοχή στραμμένη στους οικοδεσπότες και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος έκανε μια πράσινη μπλούζα του στρατού το σήμα κατατεθέν του πολέμου. Οι στυλίστες της ΕΕ πιθανότατα γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό είναι ένα στυλ κατάλληλο για όσους πολεμούν μια βάναυση ρωσική εισβολή – αλλά ίσως λιγότερο ταιριαστό για έναν Επίτροπο της ΕΕ.

Οι αξιωματούχοι της ΕΕ, βεβαίως, έχουν βρει τρόπους να δείξουν την αλληλεγγύη με την Ουκρανία στο παρελθόν. Κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας της στην ΕΕ, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν φόρεσε ένα έντονο κίτρινο και μπλε ρούχο, στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.

Το σημείωμα — που στάλθηκε από τη Γενική Γραμματεία της Επιτροπής, η οποία παρακολουθεί στενά τις υπηρεσίες υλικοτεχνικής υποστήριξης και πρωτοκόλλου για το ταξίδι — δεν έδωσε καμία εξήγηση για την απαγόρευση στα έντονα χρώματα για την περίσταση, αλλά διπλωμάτες της ΕΕ είπαν ότι είναι σύμφωνη με τις προσδοκίες σε όλη την ήπειρο για να μην υπερβάλλουν στις εικόνες και να παραμείνουν συνεπείς με το πολιτικό μήνυμα. Η ΕΕ, τελικά, μπορεί να χρειαστεί να απογοητεύσει την Ουκρανία σε ακανθώδη ζητήματα όπως η επιθυμία της να ενταχθεί γρήγορα στο μπλοκ.

«Μας ζητείται να ταξιδέψουμε ελαφρά (σακίδιο πλάτης ή παρόμοιο), αποφεύγοντας τη βαλίτσα αν είναι δυνατόν», ανέφερε το σημείωμα. «Επειδή είναι αδύνατο να προβλεφθεί ο ακριβής χρόνος ταξιδιού, καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι να πάτε απευθείας από το τρένο στις συναντήσεις κατά την άφιξη, σε περίπτωση που χρειαστεί».

Ως πρακτική συμβουλή πριν από ένα χειμερινό ταξίδι, είπαν στους ταξιδιώτες ότι «συνιστώνται άνετα παπούτσια και επίσης ένα ζεστό σακάκι/παλτό».

Η άνεση του ταξιδιού, ωστόσο, δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να περιμένουν οι συμμετέχοντες.

«Θα διανεμηθούν κουτιά με κρύο φαγητό στο τρένο, αλλά παρακαλούμε να είστε προετοιμασμένοι για τις βασικές προμήθειες», προειδοποιεί το σημείωμα.

Πέρα από την προσοχή στην εμφάνιση, το σημείωμα υπενθυμίζει στους ταξιδιώτες ότι οποιαδήποτε φωτογραφία πρέπει να υποστηρίζει αξιόπιστα το πολιτικό μήνυμα που οι αξιωματούχοι της ΕΕ είναι εκεί για να μεταφέρουν.

«Παρακαλούμε σημειώστε ότι κατά τις συναντήσεις με τα μέλη της κυβέρνησης της Ουκρανίας, τα μέλη του Κολλεγίου αναμένεται να παρέμβουν όταν είναι απαραίτητο», αναφέρεται στο σημείωμα.

Διαβάστε επίσης:

Πώς η ατμοσφαιρική ρύπανση οδηγεί τους σκακιστές σε περισσότερα… λάθη – Τι λέει νέα μελέτη (video)

Qatargate: Την άρση ασυλίας για Ταραμπέλα και Κοτσολίνο αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Κομμώσεις ανά τους αιώνες σε μια εκκεντρική έκθεση στο Παρίσι – Από την «καλύπτρα» του Μεσαίωνα στα χτενίσματα του σήμερα (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 19:58