search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 01:05
MENU CLOSE

Καιρός: Έρχονται χιονοπτώσεις στο κέντρο της Αθήνας απο την Κυριακή το βράδυ (Video)

03.02.2023 11:24
xioni2 new

Ραγδαία αναμένεται η μεταβολή του καιρού από την Κυριακή το βράδυ. Οπως αναφέρουν όλοι πλέον οι μετεωρολογοι ένα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με μεγάλη διάρκεια αναμένεται να σαρώσει τη χώρα από την Κυριακή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OpenΚλέαρχος Μαρουσάκης, το βαρομετρικό χαμηλό που πλησιάζει επικινδυνα προς την Ελλάδα θα φέρει καταιγίδεςχιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες ακόμα και στην Αθήνα.

Ο μετεωρολόγος εξήγησε ότι η ραγδαία μεταβολή του καιρού θα χωριστεί σε δύο περιοχές. Στην περιοχή 1 που περιλαμβάνει τμήματα της χώρας μας που βρίσκονται από το ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια και από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά.

Σε αυτή βρίσκεται η Αττική, η Εύβοια, οι Σποράδες αλλά και νησιά των Κυκλάδων και τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές και νησιά. Μάλιστα μεγάλο είναι το ενδεχόμενο να σημειωθούν και χιονοκαταιγίδες.

Η περιοχή 2 βρίσκεται νότια, και εκτείνεται από την περιοχή των Κυκλάδων και πιο νότια και νοτιοανατολικά. Σε αυτή αναμένονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα πιο χαμηλά υψόμετρα και σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ τα χιόνια θα κατέβουν και σε χαμηλά υψόμετρα ιδιαίτερα στην Κρήτη.

Καλλιάνος: Χιόνια ακόμα και στα νότια προάστια

Προειδοποίηση για μεγάλο χιονιά που θα χτυπήσει τη χώρα από την Κυριακή κάνει σε ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος.

Μετά τις προγνώσεις και άλλων μετεωρολόγων για τον επερχόμενο χιονιά, ο κ. Καλλιάνος αναφέρει στην ανάρτησή του ότι «πλέον όλα τα προγνωστικά στοιχεία συγκλίνουν στο γεγονός ότι από την Κυριακή και έπειτα οι περισσότερες περιοχές της χώρας θα βρεθούν υπό συνθήκες ψύχους.

Αλλού θα επικρατεί ήλιος με δόντια και αλλού οι χιονοπτώσεις που τοπικά θα είναι πυκνές, θα εκδηλώνονται μέχρι και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα».

Όπως αναφέρει, «ο χιονιάς που θα έρθει από την Κυριακή, θα επηρεάσει τις ανατολικές προσήνεμες περιοχές και σταδιακά και ένα μεγάλο μέρος των νησιών του Αιγαίου. Την ίδια ώρα, στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας θα επικρατεί ψύχος αλλά με ηλιοφάνεια για τις περισσότερες περιοχές». 

Τι θα συμβεί στην Αττική

«Από το πρωί της Κυριακής θα ξεκινήσει να χιονίζει στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Αττικής, γρήγορα όμως θα αρχίσουν να επηρεάζονται και τα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια, ενώ από το βράδυ της ίδιας ημέρας και προς τις πρώτες ώρες της Δευτέρας φαίνεται ότι οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν κι άλλο υψομετρικά και θα επηρεάσουν και κεντρικές περιοχές της Αθήνας.

Υπάρχει ασφαλώς και η πιθανότητα να επηρεαστούν και άλλα, πιο νότια προάστια της Αθήνας, με χαμηλότερο δηλαδή υψόμετρο. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι σαφώς υπαρκτό αλλά δεν συγκεντρώνει πάρα πολύ μεγάλες πιθανότητες.

Δεν θα το θεωρήσω όμως έκπληξη εάν τελικά συμβεί. Εκτιμώ όμως, ότι οι πιο ισχυρές χιονοπτώσεις σε ότι αφορά στην Αττική, θα σημειωθούν ιδιαίτερα στα βόρεια, βορειοδυτικά, βορειοανατολικά και ανατολικά τμήματα του νομού χωρίς να αποκλείεται ασφαλώς να υπάρξουν και εξάρσεις με πυκνές χιονοπτώσεις και σε άλλα τμήματα» 

Διαβάστε επίσης

Συντριβή Phantom: Κηδεύεται ο Σμηναγός Στάθης Τσιτλακίδης (photos/video)

Αλκίνοος κατά κυβέρνησης για τα πτυχία των καλλιτεχνών: «Διαχειριστές της αθλιότητας, ακαλλιέργητοι δούλοι της ασχήμιας…»

ΟΑΣΑ: Χάος με τα δρομολόγια των λεωφορείων στη δυτική Αττική – Με τις ώρες περιμένουν στις στάσεις οι επιβάτες (Video)


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06