search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 14:40
MENU CLOSE

«Κόντρα» για τα χιόνια και την τηλεκπαίδευση

06.02.2023 14:39
oikonomou_filis_1200-700_new

Μέχρι και η κακοκαιρία έδωσε τη δυνατότητα πολιτικής σύγκρουσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να διεξαχθεί τηλεκπαίδευση για τους μαθητές όσων σχολείων παραμείνουν κλειστά λογω του χιονιά.

Συγκεκριμένα, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ο οποίος σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείο Παιδείας, ανέφερε ότι «το χιόνι είναι ευκαιρία για παιχνίδι και χαρά. Είναι μια πολύτιμη εμπειρία και γνώση.Την τηλεκπαίδευση, ακόμα και εκείνο το 24ωρο που θα χιονίσει στην Αθήνα, την επιβάλλουν αυτοί που γεννήθηκαν και έζησαν ως γέροι και μάλλον επιθυμούν το ίδιο για τα παιδιά μας. […] Εξάλλου, να υπάρχει και λίγη σοβαρότητα: οι εκπαιδευτικοί είναι αδύνατον να προετοιμάσουν σε ένα απόγευμα πραγματικό μάθημα τηλεκπαίδευσης, που είναι τόσο διαφορετικό από το μάθημα της τάξης. Κι όμως, τους το επιβάλλει Κυριακή απόγευμα η υπουργός! Αποκλειστικά και μόνο για λόγους εντυπώσεων».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ν. Φίλης είπε ότι «εκπαιδευτικοί και γονείς σήμερα κλείνουν την οθόνη και χαίρονται το χιόνι! Με την απαραίτητη προσοχή. Και, φυσικά, να μην διανοηθεί το υπουργείο να επιβάλει καταγραφή απουσιών, όταν είναι γνωστό ότι πολλά σπίτια θα αντιμετωπίζουν δυσκολίες για σύνδεση με την τάξη».

Απαντώντας στον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονομου, σημείωσε δηκτικά ότι «λίγο η τεχνοφοβία, λιγο τα σύνδρομα που έχει, ωθούν πολλές φορές τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις τοποθετήσεις. Μπορουν ταυτόχρονα να γίνουν όλα. Το γεγονός ότι το κράτος και η εκπαιδευτική κοινότητα έχει φτάσει στο σημείο να ανταποκρίνεται γρήγορα και να οργανώνει τηλεκπαίδευση είναι σημαντική κατάκτηση», προσθέτοντας ότι «κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρχουν εκπαιδευτικές μονάδες που μπορεί να μείνουν κλειστές για μέρες γιατί θα υπάρχει πάγος προαύλιο ή θα συνεχιστεί η κακοκαιρία. Δεν είναι κακό ότι δίνεται αυτή η δυνατότητα και η διέξοδος. Η τηλεκπαίδευση μπορεί να συνδυαστεί μετην επιλογή να χαρούν τα παιδιά το χιόνι».

Στο πλαίσιο αυτο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «δύο πολιτικές προσεγγίσεις που αναφέρονται σε άλλο σύμπαν», επισημαίνοντας ότι «δεν είναι κακό, είναι πρόοδος για τη χώρα να ανταποκρίνεται το κράτος για τηλεκπαίδευση».

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές: Όλα για τον σταυρό – Βουλευτής έχει ρεκόρ στις… κηδείες

Νέα Δημοκρατία: Ποιοι και γιατί επιμένουν και σε τρίτες κάλπες;

Νίκος Ανδρουλάκης: Μαγείρεψε με τους εθελοντές της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 14:37