search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 07:58
MENU CLOSE

Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Πάνω από 7 εκατομμύρια παιδιά στο έλεος της καταστροφής – SOS από τη Unicef

14.02.2023 17:09
paidia seismoi toyrkia syria -new
Photo:Twitter Unicef

Περισσότερα από 7 εκατομμύρια παιδιά επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και στη Συρία στις 6 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η UNICEF εκτιμώντας ότι αρκετές χιλιάδες από αυτά ενδεχομένως να έχουν σκοτωθεί.

Στην Τουρκία, ο συνολικός αριθμός των παιδιών που ζουν στις δέκα επαρχίες οι οποίες επλήγησαν από τους δύο σεισμούς, ανέρχεται σε 4,6 εκατομμύρια παιδιά. Στη Συρία, 2,5 εκατομμύρια παιδιά επηρεάζονται, δήλωσε ο Τζέιμς Έλντερ, εκπρόσωπος της οργάνωσης σε τακτική ενημέρωση Τύπου στη Γενεύη.

Την ίδια ώρα όλο και μεγαλώνει ο τραγικός απολογισμός από τον φονικό σεισμό. Ο αριθμός των νεκρών από τους σεισμούς στις δύο χώρες έφθασε τις 37.774, με τις τουρκικές αρχές να λένε ότι 31.974 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη γειτονική χώρα, ενώ σύμφωνα με τον ΟΗΕ και τη συριακή κυβέρνηση περισσότεροι από 5.800 άνθρωποι είναι νεκροί στη Συρία.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωκοινοβούλιο: Tέλος στα ΙΧ με βενζίνη και diesel από το 2035 – Εγκρίθηκαν οι νέοι στόχοι μείωσης των εκπομπών CO2

Ινδία: Έφοδος της εφορίας στα γραφεία του BBC μετά τη μετάδοση ντοκιμαντέρ που ασκούσε κριτική στον Μόντι (videos)

Συρία: Η ιστορία μίας μητέρας και του μωρού της που σώθηκαν από τα συντρίμμια δύο φορές μέσα σε τρεις μέρες (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 07:57