search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 01:10
MENU CLOSE

Εύα Καϊλή: Δέκα ευρωβουλευτές καταγγέλλουν τις συνθήκες κράτησής της

15.02.2023 22:19
Eva Kaili_new

Με επιστολή προς την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, δέκα ευρωβουλευτές της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (S&D), καταγγέλλουν τις συνθήκες κράτησης της Ελληνίδας ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιβεβαίωσε σχετικό δημοσίευμα της Le Soir, απαντώντας ότι έλαβε την επιστολή με την οποία συνάδελφοι της Καϊλή καταγγέλλουν τις συνθήκες υπό τις οποίες κρατείται στις φυλακές Χάρεν από τις 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της υπόθεσης Qatargate.

«Η πρόεδρος έλαβε την επιστολή και θα την εξετάσει. Είναι σύνηθες οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι και οι ομάδες να εκφράζουν τις ανησυχίες τους στην προεδρία με επιστολή. Οι επιστολές αυτές δεν είναι δημόσιες», δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του Ευρωκοινοβουλίου.

«Η πρόεδρος βρίσκεται σε επαφή με τις βελγικές Αρχές», πρόσθεσε.

Πληροφορίες της Le Soir αναφέρουν ότι επιστολή εστάλη από 10 ευρωβουλευτές, όλοι ιταλικής υπηκοότητας. Το βελγικό μέσο χαρακτηρίζει «εντυπωσιακό» το γεγονός ότι οι συντάκτες της επιστολής έχουν ιταλική υπηκοότητα, λόγω της φύσης της υπόθεσης Qatargate.

«Δεν πρόκειται για πρωτοβουλία της ομάδας S&D, αλλά για ατομική πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών», τόνισε ο εκπρόσωπος της ομάδας, παραπέμποντας στους υπογράφοντες για κάθε αίτημα διευκρίνισης.

Οι ευρωβουλευτές, ανάμεσά τους ο Brando Benifei και η Alessandra Moretti, έκαναν λόγο για έλλειψη ανθρωπιάς απέναντι στην Εύα Καϊλή, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχουν σκοπό να ασκήσουν πίεση.

Η επιστολή γράφτηκε με πρωτοβουλία του Massimiliano Smeriglio, ο οποίος συνηθίζει να γράφει τέτοιες επιστολές για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο έχει προγραμματιστεί η ακρόαση της Εύας Καϊλή ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Είναι η τρίτη φορά που η Εύα Καϊλή θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, το οποίο θα αποφασίσει εάν θα αφεθεί με περιοριστικούς όρους ή θα παραμείνει προφυλακισμένη.

Την προηγούμενη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι πλέον στο Βέλγιο η ευρωβουλευτής θα εκπροσωπείται από νέο δικηγόρο, τον ποινικολόγο Σβεν Μαρί και όχι τον Αντρέ Ριζόπουλο, ενώ στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται αύριο, όπως και τις προηγούμενες φορές, ο έτερος συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Επιβεβαιώθηκε η επίσκεψη Μπλίνκεν στην Αθήνα

Νέα περίπτωση «γαλάζιας» διαφθοράς καταγγέλλει ο Πολάκης

Σκληρή κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την αποκάλυψη του Guardian για την ισραηλινή ομάδα που χειραγωγεί εκλογές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58