search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:51
MENU CLOSE

Παραληρεί ο Καντίροφ: Δική μας η Ανατολική Γερμανία, πρέπει να επιστρέψουμε – Θα κατακτήσουμε και Πολωνία

15.02.2023 19:03
kadirov new

Σε μια εθνικιστική έξαρση που πήγε πολύ μακριά, επιδόθηκε ο ηγέτης των Τσετσένων, και πιστός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος απείλησε με επιστροφή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ανατολική Γερμανία αλλά και την κατάκτηση της Πολωνίας.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1 ότι η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ανατολική Γερμανία (πρώην Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας) τη δεκαετία του ‘90 ήταν λάθος. Και πρόσθεσε: «Ο Γκορμπατσόφ ή όποιος άλλος απέσυρε τα στρατεύματά μας… Οι Γερμανοί έπρεπε να τιμωρηθούν ως προδότες για να καταλάβουν τη θέση τους. Πρέπει να επιστρέψουμε εκεί, αυτό είναι το έδαφός μας».

Στη συνέντευξη, ο συνεργάτης του Πούτιν εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς. Όπως είπε, επισκέφτηκε τον Ρώσο πρόεδρο και ήταν «μαλακός σαν αρκούδα πάντα». «Τώρα μιλάει από το πόντιουμ με ρητορική μίσους για τη Ρωσία. Ο Σολτς πρέπει να φάει μπουνιά στο πρόσωπο» ανέφερε ο Καντίροφ, ο οποίος έχει επικρίνει δριμύτατα το γεγονός ότι γερμανικά τανκς θα βάλλουν σύντομα εναντίον Ρώσων στρατιωτών για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Ο Καντίροφ δήλωσε επίσης «πεπεισμένος» ότι η Ρωσία μπορεί να πετύχει τους στόχους της στην Ουκρανία μέχρι το τέλος του έτους. 

Σύμφωνα με τον Τσετσένο ηγέτη, η Ρωσία έχει τη δύναμη να καταλάβει την ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη Χάρκοβο και το κύριο λιμάνι της Οδησσού. Τόνισε επίσης ότι «θα ήταν λάθος να διαπραγματευτούμε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι».

«Δείχνουμε αποτελέσματα (στο πεδίο) που η Δύση, οι χώρες του ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν μπορούν ούτε να ονειρεύονται», ισχυρίστηκε ο Καντίροφ. Και υποσχέθηκε: «Θα σπάσουμε (τις ουκρανικές άμυνες) και θα κατακτήσουμε την Πολωνία».

Διαβάστε επίσης:

Νησί Χαϊνάν: Ποια είναι η «Χαβάη της Κίνας», από όπου απογειώθηκε το μπαλόνι που έφτασε μέχρι τις ΗΠΑ

ΗΠΑ: Εκτός ελέγχου στο δικαστήριο 25χρονη που αποκεφάλισε τον εραστή της – Επιτέθηκε στον δικηγόρο της (Video)

Σεισμός στην Τουρκία: Αντιμέτωποι με τις ασθένειες οι επιζώντες λόγω της έλλειψης νερού και υποδομών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:48