search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 08:47
MENU CLOSE

Άλεκ Μπάλντουιν: Οι εισαγγελείς υποβαθμίζουν τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία

20.02.2023 21:42
alec-baldwin

Οι εισαγγελείς υποβάθμισαν τις κατηγορίες για ακούσια ανθρωποκτονία κατά του Άλεκ Μπάλντουιν, μειώνοντας σημαντικά τον πιθανό χρόνο φυλάκισης για τον ηθοποιό, ο οποίος κρατούσε το όπλο στο πλατό της ταινίας «Rust», σκοτώνοντας τη διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας.

Οι δικηγόροι του Μπάλντουιν υποστήριξαν αυτόν τον μήνα ότι ο εισαγγελέας της κομητείας Σάντα Φε είχε κατηγορήσει λανθασμένα τον ηθοποιό σύμφωνα με μια εκδοχή του νόμου περί πυροβόλων όπλων στο Νέο Μεξικό που ψηφίστηκε μήνες μετά τον θανατηφόρο πυροβολισμό τον Οκτώβριο του 2021.

Εάν καταδικαζόταν βάσει αυτού του νόμου,για ενίσχυση της κατηγορίας, ο Μπάλντουιν θα είχε καταδικαστεί σε ελάχιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Αντίθετα, τώρα αντιμετωπίζει μέγιστη φυλάκιση 18 μηνών.

Σε δήλωσή της, η Χέδερ Μπρούερ, εκπρόσωπος του εισαγγελέα της περιφέρειας, είπε ότι η εισαγγελία προχώρησε σε αυτή την κίνηση για να «αποφύγει περαιτέρω αντιδικίες από τον κ. Μπάλντουιν και τους δικηγόρους του».

«Προτεραιότητα της εισαγγελίας είναι η διασφάλιση της δικαιοσύνης, όχι η εξασφάλιση χρεώσιμων ωρών για τους δικηγόρους των μεγαλουπόλεων», είπε η κ. Μπρούερ τη Δευτέρα.

Οι τροποποιημένες κατηγορίες, οι οποίες κατατέθηκαν την Παρασκευή, ισχύουν και για τη Hannah Gutierrez-Reed, την οπλίτη που ήταν υπεύθυνη για τα όπλα και τα πυρομαχικά στο σετ. 

Γέμισε το όπλο την ημέρα του πυροβολισμού με κάτι που υποτίθεται ότι ήταν όλα αδρανή φυσίγγια που μοιάζουν με πραγματικά πυρά στην κάμερα. Ενώ ο Μπάλντουιν τραβούσε το περίστροφό του για να προετοιμαστεί για μια σκηνή, το όπλο εκτόξευσε αληθινά πυρά, σκοτώνοντας την κινηματογραφίστρια Χάλινα Χάτσινς και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Διαβάστε επίσης:

Χάρι – Μέγκαν: Το South Park τους σατίρισε με καυστικό τρόπο και το ζευγάρι απαντάει με μήνυση

Συνελήφθη η Super Κική – «Μετά από τόσα χρόνια να ξανακοιμηθώ στα κρατητήρια»

Ελένη Καστάνη: «Ο χώρος είναι βουτηγμένος στο ψέμα – Ο χωρισμός είναι λύτρωση σε μια σχέση» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 08:46