search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:10
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Επίτιμος διδάκτωρ του ΤΕΦΑΑ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου θα αναγορευτεί ο Νίκος Γκάλης

21.02.2023 12:45
gallis new

Υπήρξε θρύλος στα γήπεδα του μπάσκετ τη δεκαετία του ’80 – κάποιοι λένε ότι χάρη σε αυτόν αναπτύχθηκε το άθλημα στην Ελλάδα.

Τώρα θα δοκιμαστεί στα αμφιθέατρα του πανεπιστημίου. Πρόκειται για τον Νίκο Γκάλη ο οποίος θα αναγορευτεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, «για την εξαιρετική προσφορά του στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, καθώς και για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε στην κοινωνία».

Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Μαρτίου και ώρα 20:15, στην αίθουσα τελετών του πανεπιστημίου.

Το πρόγραμμα τελετής αναγόρευσης περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικόλαο Γ. Παπαϊωάννου, από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, Καθηγητή Γεώργιο Τζέτζη, από τον Πρόεδρο του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, Καθηγητή Κωνσταντίνο Αλεξανδρή και έπαινο του τιμωμένου από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, Καθηγητή Γεώργιο Τζέτζη

Ο Νίκος Γκάλης γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου1957 και θεωρείται η σημαντικότερη μορφή στην ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα και ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής της σύγχρονης εποχής.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FIBA) τον έχει αναγνωρίσει ως τον μεγαλύτερο Ευρωπαίο σκόρερ όλων των εποχών χάρη στους 24.721 πόντους και του μέσου όρου 32,8 της επαγγελματικής του καριέρας.

Διαβάστε επίσης

Αχαΐα: Γιαγιά, 91 ετών, οδηγούσε ανάποδα στην Εθνική – Προκάλεσε τροχαίο και το έσκασε !

Τι συμβολίζει ο χαρταετός και πως μπορούμε να τον φτιάξουμε μόνοι μας (Video)

Θεσσαλονίκη: Πανικός σε δρομολόγιο του ΚΤΕΛ – Έχασε τον έλεγχο ο οδηγός στη μέση ενος τούνελ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:05