search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:01
MENU CLOSE

Πώς είδε ο κυβερνητικός τύπος την αποχώρηση Καραμανλή: Από πρωτοσέλιδο έως μονόστηλο (Photos)

22.02.2023 10:42
karamanlis – prothypourgos

Με διαφορετικό τρόπο η κάθε μία αντιμετώπισαν την αποχώρηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή απο τα ψηφοδέλτια της ΝΔ οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες. Το θέμα υπήρχε στις πρώτες σελίδες όλων, όχι όμως με την ίδια προσέγγιση, ούτε τον ίδιο συναισθηματισμό.

Ο τρόπος που προβάλλεται το γεγονός, ωστόσο, αποδεικνύει ότι παρά την παρατεταμένη απουσία του Κώστα Καραμανλή από τα κοινά ακόμα και σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλούς νεοδημοκράτες. Οι εφημερίδες δείχνουν ότι η ιστορία της οικογένειας Καραμανλή είναι βαθιά χαραγμένη στους δεξιούς ψηφοφόρους.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση το Περιστέρι αναφέρθηκε χθες το βράδυ στην σχέση του με τον Κώστα Καραμανλή λέγοντας: «Δεν ξεχνώ ότι φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τότε που ξεκίνησα την πολιτική μου διαδρομή, το 2003. Και για όσους έχουν καλή μνήμη, ίσως θυμούνται ότι η πρώτη μου εμφάνιση ήταν σε μία συγκέντρωση του Κώστα Καραμανλή στο Αιγάλεω το 2003

Προφανώς με αυτό τον τρόπο ο πρωθυπουργός – όπως και οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες που είναι πιο κοντά στο περιβάλλον του – θέλησε να στείλει μήνυμα στους ψηφοφόρους της ΝΔ ότι τίποτα δεν άλλαξε μετά  ην αποχώρηση του πρώην πρωθυπουργού από τα ψηφοδέλτια.  

Αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα

Ας τις δούμε αναλυτικά: Η Καθημερινή αφιέρωνει το δεύτερο θέμα της με τίτλο: Το τηλεφώνημα, η απόφαση και το μήνυμα. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας εστιάζει στο παρασκήνιο της κινησης του πρώην πρωθυπουργού.

Ο Ελεύθερος Τύπος

Ο Ελεύθερος Τύπος το έχει και αυτός δευτερο θέμα, με σχεδον πανόμοιοτυπο τίτλο με αυτόν της Καθημερινής: «Η απόφαση, το τηλεφώνημα, η ανακοίνωση». Εστιάζει δε, στην παρουσιάση του παρασκηνίου.

Τα Νέα

Τα Νέα επίσης με έναν παρόμοιο τίτλο το έχουν δεύτερο θέμα: «Το παρασκήνιο, τα μηνύματα, οι υποσχέσεις». Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα φιλοξενεί σήμερα αρθρογραφία εφτά συνεργατών της για τον πρώην πρωθυπουργό και την όποια συνεισφορά του στον δημόσιο βίο.

Η Εστία

Η Εστία αφιερώνει το πρωτοσέλιδό της στον Κώστα Καραμανλή με έναν διθυραμβικό τίτλο: «Στις τάξεις της εφεδρείας», ενώ ο υπερτιτλος αναφέρει «Κύριος ήρθε, κύριος φεύγει ο πρώην πρωθυπουργός».

Η Απογευματινή

Η Απογευματινή προσπαθεί στο πρωτοσέλιδο θέμα της να εξηγήσει «Τι έχει στο μυαλό του ο Καραμανλής» καθώς και γιατί αποφάσισε τώρα να αποχωρήσει απο την πολιτική. Η ίδια εφημερίδα αφιερώνει το κύριο άρθρο της στην αποχώρηση Καραμανλή, ενώ φιλοξενεί τρεις φωτογραφίες του στο πρωτοσέλιδο της. Μία με την συζυγό του Νατάσα, μία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μία όπου ο Καραμανλής απεικονίζεται μόνος του

Η Δημοκρατία

Η Δημοκρατία χαρακτηρίζει την αποχώρηση Καραμανλή ώς «ηχηρή» και συνοδεύει την είδηση με μια μεγάλη φωτογραφία πορτραίτο του πρώην πρωθυπουργού. Η εφημερίδα έχει αφιέρωμα στους σταθμούς της πολιτικής του πορείας και τις ρήξεις που επιχείρησε ενώ αποκαλύπτει «τι είπαν στο τηλέφωνο με τον Κυριάκο»

Το Μανιφέστο

Τέλος το Μανιφέστο αναφέρει την είδηση ξερά με ένα μικρό μονοστηλο στο πάνω αριστερό τμήμα του πρωτοσέλιδου. Ο τίτλος είναι: «Κώστας Καραμανλής: Δεν θα είναι υποψήφιος»

Διαβάστε επίσης

Πρωτιά στην τηλεθέαση για το «Σασμό» με διαφορά μόλις 5.000 ζευγάρια μάτια

ΕΡΤ: Ειδική εκπομπή για τον ένα χρόνο από την εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η «μάχη» της τηλεθέασης κρίθηκε στις λεπτομέρειες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:58