search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 09:20
MENU CLOSE

Χωρίς τέλος η αντιπαράθεση κυβέρνησης – καλλιτεχνών

23.02.2023 16:53
kallitexnes_diamartiria_new

Δεν… αρέσουν καθόλου στην κυβέρνηση οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών, οι οποίοι απέρριψαν στο σχέδιο ΚΥΑ για τα μισθολογικά τους που παρουσίασαν αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Πολιτισμού.

Απαντώντας, μάλιστα, στους εκπροσώπους των καλλιτεχνών, ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης υποστήριξε ότι «το αίτημα στη συνάντηση (σ.σ.: των καλλιτεχνών με τον πρωθυπουργό) ήταν μισθολογικού χαρακτήρα και η προτεινόμενη ΚΥΑ απαντά ακριβώς σε αυτό, προτείνοντας μισθολογική εξίσωση».

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος Κώστας Κεχαγιόγλου τόνισε, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», ότι η κυβέρνηση «σε μια προσπάθεια να διχάσει, απομονώνει φράσεις και προσπαθεί να μας παρασύρει σε μια κουβέντα ότι στο Μέγαρο Μαξίμου ασχοληθήκαμε μόνο με μισθολογικά ζητήματα. Μόνο με μισθολογικά ζητήματα δεν ασχοληθήκαμε στο Μέγαρο Μαξίμου».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι «η πρόταση για τα μισθολογικά κατατέθηκε στους καθηγητές του εθνικού θεάτρου μία ημέρα πριν παραιτηθούν. Και παραιτήθηκαν ακριβώς για αυτό τον λόγο. Για τον λόγο ότι δεν υπάρχει αναγνώριση των τίτλων σπουδών. Πώς θα μπορούσαμε εμείς, δύο εβδομάδες μετά, να αποδεχθούμε μισθολογική κλίμακα;».

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα του ΕΝΑ: Πλειοψηφική η προτίμηση σε σχηματισμό κυβέρνησης την πρώτη Κυριακή

Τι είπε και τι… δεν είπε ο Οικονόμου για τη Νικολάου

Επεισόδιο πολίτη με τον Άδωνη στη Βαρβάκειο: «Ποιος είσαι ρε; Αφήστε με να περάσω» (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 09:20