search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 22:06
MENU CLOSE

Τα υπέρ και τα κατά ενός ντιμπέιτ μετρά η κυβέρνηση – Ποια θέματα είναι «αγκάθια» για την ΝΔ

24.02.2023 06:00
tsipraw mitsotakis

Έντονος προβληματισμός υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο για το εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να πάρει μέρος σε ένα ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς οι συνεργάτες του πρωθυπουργού μετρούν τα κέρδη, αλλά και τις ζημίες που θα έχει το κυβερνών κόμμα από μια τέτοια αναμέτρηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος ρωτήθηκε χθες σχετικά με το θέμα, απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν είναι αρνητική στο ενδεχόμενο μιας τηλεμαχίας. Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν ήταν ξεκάθαρη, αλλά του τύπου ναι, μεν αλλά, καθώς παρέπεμψε το θέμα στις διαβουλεύσεις που θα έχουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο.

Εκεί – σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές- θα τεθεί και το θέμα της τηλεμαχίας όλων των πολιτικών αρχηγών και ενδεχομένως και τηλεμαχίας μεταξύ των αρχηγών των δύο κομμάτων που προηγούνται.

Ο Γιάννης Οικονόμου, συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι οι πολίτες είδαν αρκετές αντιπαραθέσεις στη Βουλή μεταξύ των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων «όσες δεν έχουν παρατηρηθεί» σε άλλη κυβερνητική θητεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση υπάρχουν δυο σχολές σκέψης σχετικά με αυτό το θέμα.

Η μία επιμένει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει να χάσει τίποτα από μια τηλεοπτική αναμέτρηση με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς θα έχει στην φαρέτρα του όλα «τα πρόσφατα μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, καθώς και επίσης και την δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού.»

Εκεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορεί να αναπτύξει το κεντρικό αφήγημα της ΝΔ που συμπυκνώνεται στην φράση «το είπαμε και το κάναμε». Θα μπορεί να αναδείξει ακόμα την στόχευση που θα έχει η κυβέρνηση για την επόμενη μέρα, καθώς όπως επισημαίνουν οι ίδιοι άνθρωποι, «η πρώτη τετραετία είχε ως κεντρικό σύνθημα τους λιγότερους φόρους η δεύτερη τετραετία θα έχει ως κεντρικό σύνθημα τους καλύτερους μισθούς για όλους». Από την Πειραιώς μιλούν για πρόγραμμα κοστολογημένο με βάση τους πρόσθετους ευρωπαϊκούς πόρους και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Φυσικά θα επιτεθεί εναντίον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι τα όσα υπόσχεται ο Αλέξης Τσίπρας είναι ψέματα, καθώς οι αριθμοί δεν βγαίνουν.

Από την άλλη, μια ομάδα συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη υποστηρίζει ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να αποβεί μπούμερανγκ για την κυβέρνηση. Στηρίζουν την άποψή τους στο γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας θα επιμείνει ιδιαίτερα στα θέματα των υποκλοπών, στις απευθείας αναθέσεις με την εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών, στα ζητήματα των πλειστηριασμών και της ακρίβειας, ενώ δεν αποκλείεται να αναδείξει την αποδοχή της συμφωνίας των Πρεσπών από την κυβέρνηση.

Όπως εκτιμούν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, οποιαδήποτε αναφορά στην συμφωνία των Πρεσπών μόνο κακό θα κάνει στην ΝΔ, δεδομένου ότι στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για την κυβερνητική πολιτική στο θέμα αυτό. Δυσαρέσκεια που, όπως είναι γνωστό, εισπράττει ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Αλλά ακόμα και τα ζητήματα των υποκλοπών θα πιέσουν το κυβερνών κόμμα δεδομένου ότι υπήρξε παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, υπουργών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αντιλαμβάνονται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιχειρήσει να αναδείξει και το θέμα Πάτση και Νικολάου. Γι’ αυτό, άλλωστε, και χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κράτησε αποστάσεις ασφαλείας από την υπόθεση της πρώην Γενικής Γραμματέως Αντιεγκληματικής πολιτικής μιλώντας για «εκδοχές Νικολάου», ενώ απέφυγε να δώσει απαντήσεις για το εάν τελικά θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης:

ΟΠΕΚΑ: Γιατί αποχώρησε η διοικήτρια του οργανισμού – Τι απαντά το υπουργείο Εργασίας

Άδωνις Γεωργιάδης για Κοκλώνη: Δεν εκταμιεύθηκε η επιχορήγηση 2 εκατ. ευρώ

Μητσοτάκης: Η ελληνογαλλική αμυντική συνεργασία και οι Belharra στο επίκεντρο της συνάντησής του με τον Γάλλο υπουργό Άμυνας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 22:06