search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 19:39
MENU CLOSE

Ισχυρό ΚΚΕ – ασπίδα για την κατοικία, τα δικαιώματα, τη ζωή του λαού

25.02.2023 06:00
papaoikonomou stella

Οι απάνθρωπες εικόνες, με τα «μπουκαρίσματα» σε σπίτια δανειοληπτών, ακόμα και συνταξιούχων, άνεργων, έως και ατόμων με ειδικές ανάγκες αποτελούν «καθημερινή είδηση», που όμως δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Πόσο μάλλον που  εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά δεν ξέρουν αν τον επόμενο μήνα το δάνειό τους θα «κοκκινίσει», κάτω από το βάρος και της ακρίβειας, της φοροληστείας, της αντιλαϊκής «επιδρομής» στο εισόδημα και τα δικαιώματά τους.

Την ελπιδοφόρα απάντηση τη δίνει ήδη η λαϊκή κινητοποίηση, η οργανωμένη αντίδραση από τους γείτονες των δανειοληπτών, τους συναδέλφους τους, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, που εμποδίζουν τελικά το άδικο, απαράδεκτο ξεσπίτωμα.

Ο λαός πλέον έχει όλα τα δεδομένα για να κρίνει, ποιος θα είναι μαζί του και ποιος απέναντί του, στη μάχη που δίνει για να κρατήσει το σπίτι του, το μικρομάγαζό του, την περιουσία του. Σε αυτόν τον αγώνα ο λαός χρειάζεται και την επόμενη μέρα των εκλογών πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ και αδύναμα όλα τα κόμματα που έστρωσαν το δρόμο στο «τσουνάμι» των χιλιάδων προγραμματισμένων πλειστηριασμών, στο ξεζούμισμα των δανειοληπτών.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή βρίσκεται και θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Μόνο το τελευταίο διάστημα, δύο φορές οι βουλευτές του ΚΚΕ έφεραν προτάσεις-τροπολογίες, για να απαγορευθούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, για να υπάρξουν ρυθμίσεις και διαγραφές χρεών για τον εργαζόμενο λαό. Αυτές οι προτάσεις απορρίφθηκαν ασυζητητί από την κυβέρνηση της ΝΔ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, όλα τα άλλα κόμματα δεν έβγαλαν «κιχ».

Ταυτόχρονα, οι δυνάμεις του ΚΚΕ, και οι βουλευτές του, στάθηκαν και θα σταθούν στην πρώτη γραμμή των λαϊκών κινητοποιήσεων, μέσα από τις οποίες αποτρέπονται τελικά οι άδικοι πλειστηριασμοί και εξώσεις.

Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει πως κάθε γειτονιά στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα «Ως εδώ», ώστε κανένα αρπακτικό να μην περάσει το κατώφλι των λαϊκών σπιτιών. Σημαίνει ενίσχυση του κινήματος, για να εξαπλωθεί και να γίνει παντού πράξη το σύνθημα «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός».

Αντίθετα, τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, όλα τα κόμματα που υπηρέτησαν και υπερασπίζονται την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων ομίλων, των τραπεζών, έχουν αποδειχθεί στην πράξη «θανάσιμοι εχθροί» του δικαιώματος στη λαϊκή στέγη. Γι’ αυτό ο λαός δεν έχει κανένα συμφέρον να βγει ισχυρή η επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν θα είναι η σύνθεσή της:

– Γιατί ο ένας μετά τον άλλο και μαζί, αυτά τα κόμματα με τους νόμους που ψήφισαν και υλοποίησαν νομιμοποίησαν τα «κοράκια» και την ασύδοτη δράση τους. Γιατί ο νόμος Κατσέλη έγινε νόμος Κατσέλη-Σταθάκη, κάθε κυβέρνηση τον έκανε χειρότερο για τα λαϊκά νοικοκυριά, για να φτάσει η ΝΔ να φέρει νέα χτυπήματα στην προστασία της λαϊκής περιουσίας. Όπως με τον απαράδεκτο Πτωχευτικό Νόμο, ή με τις πρόσφατες ρυθμίσεις, με τις οποίες η ΝΔ διευκολύνει τράπεζες και funds, ώστε, εάν δεν αρπάζουν τα ίδια τα λαϊκά σπίτια, να εισπράττουν από τους δανειολήπτες όσο γίνεται περισσότερα χρήματα, εκποιώντας κάθε περιουσιακό στοιχείο τους, μετατρέποντάς τους σε  “νοικάρηδες” στα ίδια τους τα σπίτια. Αυτή την απαράδεκτη πολιτική της ΝΔ ξεπλένουν δηλώσεις του τύπου «Σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία γίνονται πλειστηριασμοί».

– Γιατί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι συνυπεύθυνοι για το ίδιο το τσάκισμα των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών παροχών. Τα δικά τους «Μνημόνια» και «Μνημόνια διαρκείας» της ΕΕ, τα δικά τους «ματωμένα πλεονάσματα» έχουν οδηγήσει τον λαό σε αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, απέναντι στις τράπεζες αλλά και στην εφορία, στους λογαριασμούς ρεύματος, νερού κοκ. Γιατί ο λαός μας με ευθύνη όλων των άλλων κομμάτων έχει πληρώσει πολλά, έχει πληρώσει πολλαπλά και τις ίδιες τις τράπεζες, για να είναι «υγιείς» και «πράσινες», μέσα από ανακεφαλαιοποιήσεις, εγγυήσεις του Δημοσίου, δηλαδή με χρήματα των φορολογούμενων εργαζόμενων.

– Γιατί, αν κανείς διαβάσει τις προεκλογικές «υποσχέσεις» και τα προγράμματα αυτών των κομμάτων, θα βρει τα πρότζεκτ υπέρ των ομίλων, όπως του τουρισμού, του real estate κλπ, που θέλουν να αρπάξουν λαϊκά σπίτια αλλά και μικρομάγαζα, μικρές επιχειρήσεις, για να συγκεντρώσουν ακίνητα και γη στα χέρια τους.

Αυτή είναι η περιβόητη ανάπτυξη που υπερασπίζονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αυτές είναι οι επιταγές του Ταμείου Ανάκαμψης και της «πράσινης» ανάπτυξης στην ΕΕ. Μια ανάπτυξη που περνά σαν «οδοστρωτήρας» πάνω από τις λαϊκές ανάγκες, ακόμα και τη στοιχειώδη ανάγκη της λαϊκής στέγης.

Το δίλημμα για τον λαό μπροστά στις εκλογές προβάλλει πλέον πιο καθαρά: Είτε ισχυρή κυβέρνηση, που θα συνεχίσει στο δρόμο της επίθεσης στα λαϊκά νοικοκυριά, είτε ισχυρό ΚΚΕ, που θα υψώσει μαζί με τον λαό τείχος προστασίας στη ζωή και τα δικαιώματά του. Σε σύγκρουση με την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση θα επιβάλλει ο λαός το δίκιο του. Σε σύγκρουση με τα κέρδη των λίγων θα ανοίξει ο δρόμος που προτείνει μόνο το ΚΚΕ: Η κατοικία να πάψει να είναι εμπόρευμα και έτσι να κατοχυρώνεται για όλο τον λαό ως αναφαίρετο σύγχρονο δικαίωμα.

*Η Στέλλα Παπαοικονόμου, είναι νομικός και στέλεχος του ΚΚΕ, υποψήφια στην Β’ Πειραιά

Διαβάστε επίσης:

Η απειλή της Τουρκίας και η αποτρεπτική ισχύς της Ελλάδας

Θετική κατεύθυνση, αλλά και έλλειψη τόλμης

Γιατί η συμμετοχή θα κρίνει τις εκλογές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 19:39