search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 03:28
MENU CLOSE

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο σταθμάρχης υποστηρίζει ότι πάτησε το κουμπί αλλά δεν λειτούργησε το σύστημα

01.03.2023 15:58
traina tempi

Συνελήφθη και επίσημα ο σταθμάρχης του ΟΣΕ από το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, καθώς υπογράφηκε η έκθεση σύλληψης από τον εισαγγελέα, ο οποίος παρακολουθεί τις ανακρίσεις για την ανείπωτη τραγωδία έξω από τα Τέμπη.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται και ανωμοτί καταθέσεις, δηλαδή ως ύποπτοι κατέθεσαν διάφοροι παράγοντες, που έχουν σχέση με το δυστύχημα τουλάχιστον δύο, ένας εκπρόσωπος της εταιρίας και ο κλειδούχος.

Ο σταθμάρχης απολογήθηκε προανακριτικά καθώς συνελήφθη ως ο βασικός υπεύθυνος για το τραγικό δυστύχημα. Ο ίδιος στην απολογία του υποστήριξε ότι πάτησε κανονικά το κουμπί γιατί το σύστημα διαχωρισμού των τρένων είναι αυτοματοποιημένο αλλά το σύστημα δεν λειτούργησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στην απολογία του δήλωσε: «Πάτησα κανονικά το κουμπί, καθώς το σύστημα είναι αυτοματοποιημένο για να αλλάξει η γραμμή. Έτσι, κάθε τρένο θα έμπαινε σε διαφορετική τροχιά, όμως το σύστημα δεν λειτούργησε».

Το ερώτημα είναι εάν είναι ένα ανθρώπινο λάθος ή αν είναι μία σειρά λαθών και τεχνικών ελλείψεων καθώς η προανακριτική έρευνα της Τροχαίας Λάρισας δεν διερευνά μόνο αυτό, διερευνά και το πώς έγινε και το τρένο μπήκε στην ίδια γραμμή με την εμπορική αμαξοστοιχία ενώ υπάρχουν δύο παράλληλες γραμμές.

Μετά την προανακριτική απολογία του, ο σταθμάρχης θα απολογηθεί και ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να ασκήσει τις σχετικές διώξεις.

Διαβάστε επίσης:

Δυστύχημα στα Τέμπη: Τους 1.300 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία στο πρώτο βαγόνι – Συνεχίζονται οι έρευνες στο σημείο της τραγωδίας (Video)

Ηράκλειο: Νεκρός εντοπίστηκε ο 44χρονος που αγνοούνταν από τις 16 Φεβρουαρίου (Photos)

Δυστύχημα στα Τέμπη: Σπαρακτικές στιγμές για τους συγγενείς των θυμάτων – Σκηνές πολέμου έξω από τα νοσοκομεία (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04