search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 00:41
MENU CLOSE

Τραγωδία στα Τέμπη: Παραιτήθηκε ο Ζηλιασκόπουλος από την Επιτροπή μετά τις αντιδράσεις

04.03.2023 14:03
ziliaskopoulos

Πριν καλά – καλά προλάβει να συσταθεί, η ειδική επιτροπή που θα διερευνήσει τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, ήδη “μετρά” μια απώλεια.

Ο λόγος για το μέλος της, καθηγητή Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, ο οποίος με ανακοίνωσή του το Σάββατο δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες της.

Της παραίτησής του είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, καθώς ο Α. Ζηλιασκόπουλος είχε διατελέσει πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατά το διάστημα 2010-2015, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επισημαίνουν ότι υφίσταται ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων και ότι ο καθηγητής θα καλείτο να… κρίνει τη θητεία του ως επικεφαλής του οργανισμού.

Σύμφωνα με το ίδιο, «μετά την τοποθέτησή μου ως μέλους της επιτροπής διερεύνησης των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, υπό την ιδιότητα μου ως καθηγητή μεταφορών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ακολούθησε σειρά δηλώσεων και δημοσιευμάτων εκ μέρους πολιτικών προσώπων που με αφορούσαν, σχετικά με την παρελθούσα θητεία μου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.»

»Λόγω της ιδιαίτερης βαρύτητας της Επιτροπής, για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, δεν θα ήθελα η ιδιότητα μου εκείνη να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να πληγεί η ακεραιότητα και η αμεροληψία των εργασιών και του πορίσματος της Επιτροπής.

Για τον λόγο αυτό, δεν θα αναλάβω τα καθήκοντα μου στην Επιτροπή και παραμένω στη διάθεση της πολιτείας, στο μέτρο που μπορώ να φανώ χρήσιμος λόγω της ειδικότητάς μου».

Από το υπουργείο Μεταφορών ανακοινώθηκε ότι στη θέση του Ζηλιασκόπουλου στην Ειδική Επιτροπή για τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος στα Τέμπη τοποθετείται ο κύριος Χρήστος Πυργίδης, καθηγητής σιδηροδρομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο εκ μέρους της αντιπολίτευσης όσο και από την πλευρά των συνδικάτων των σιδηροδρομικών έχουν εκφραστεί συνολικά επιφυλάξεις σχετικά με τη σύνθεση της επιτροπής, αλλά και του έργου της, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι στα τέλη Ιανουαρίου η κυβέρνηση είχε περάσει από τη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση του Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεβάζει σταδιακά του τόνους για τα Τέμπη – Για ποιους λόγους μιλά για προσπάθεια συγκάλυψης

Πέτσας για Τέμπη: Απαιτείται να αποδοθούν άμεσα, δίκαια και ονομαστικά οι ευθύνες

Τέμπη: Έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τη σύμβαση «717» των ελληνικών σιδηροδρόμων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 00:41