search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 21:35
MENU CLOSE

Τέμπη: 56 σοροί ταυτοποιήθηκαν – Δεν βρέθηκε στα συντρίμμια DNA μίας αγνοούμενης – Πόσοι τραυματίες νοσηλεύονται

08.03.2023 18:52
tempi

Η τελευταία πράξη της γιγάντιας επιχείρησης ταυτοποίησης των σορών του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη γράφτηκε με την ολοκλήρωση του έργου της εργαστηριακής εξέτασης των δειγμάτων από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.


«Συνολικά ταυτοποιήθηκαν 56 νεκροί, οι οποίοι προέκυψαν μέσω της συγκριτικής ανάλυσης 58 βιολογικών υλικών που ελήφθησαν από συγγενείς θυμάτων ή προσωπικά αντικείμενα αυτών, καθώς και 108 δειγμάτων που ελήφθησαν από σορούς ή σωματικά μέλη», τονίζει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ σε ανακοίνωσή του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ επισημαίνει ότι «ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών η εργαστηριακή εξέταση των βιολογικών υλικών, καθώς και η ανάλυση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων».


Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ διευκρινίζει ότι «και τα 108 ληφθέντα δείγματα σορών ή σωματικών μελών αντιστοιχούν στους 56 νεκρούς, ενώ μόνο για μία περίπτωση βιολογικού υλικού, που ελήφθη από συγγενή αγνοούμενης, δεν προέκυψε αντιστοίχιση καθώς δεν βρέθηκε σχετικό δείγμα».


Σχετικά με το τελευταίο μη ταυτοποιημένο δείγμα που υπήρχε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αφορούσε, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, «στην περίπτωση αγνοούμενου αλλοδαπού (Σύρου), ο αδελφός του οποίου εντοπίστηκε μέσω αστυνομικής συνεργασίας στην Ολλανδία. Ακολούθησε σχετικό αίτημα για την αποστολή στη χώρα μας του γενετικού του τύπου, από την επακόλουθη εξέταση του οποίου, κατέστη δυνατή η διακρίβωση της ταυτότητας του προαναφερόμενου αγνοούμενου».

Πλεύρης: 13 τραυματίες στα νοσοκομεία εκ των οποίων 7 σε ΜΕΘ

«Στα νοσοκομεία μας νοσηλευτήκαν άνω των 80 επιβατών που επέβαιναν στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη. Αυτή την στιγμή, νοσηλεύονται 13 τραυματίες εκ των οποίων οι επτά είναι σε ΜΕΘ και εξ αυτών οι τέσσερις παραμένουν διασωλημένοι» ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ενημερώνοντας την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.


Ο υπουργός, παράλληλα ευχαρίστησε το προσωπικό του ΕΚΑΒ και τους διασώστες που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος όπως και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της Λάρισας, της Κατερίνης αλλά και της Θεσσαλονίκης, που όπως σημείωσε, «λειτούργησαν με αλτρουισμό και αυταπάρνηση προσέφεραν τις υπηρεσίες τους».


Στο σημείο, ανέφερε ο κ. Πλεύρης, «από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε βρέθηκαν πάνω από 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ήταν πάνω στην αλλαγή της βάρδιας και όλο το προσωπικό παρέμεινε, λειτουργώντας με πλήρη αυταπάρνηση κάτι που όλοι συμφωνούμε ότι διακρίνει όλο το προσωπικό του ΕΣΥ». Επισήμανε επίσης ότι ο διοικητής της ΥΠΕ άμεσα έθεσε σε έκτακτη εφημερία το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που δεν ήταν σε εφημερία, «πραγματικά άμεσα μπόρεσε να λειτουργήσει υποδειγματικά ως προς την αντιμετώπιση των περιστατικών», όπως σημείωσε.

Ο υπουργός Υγείας, προχώρησε σε αυτή την ενημέρωση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου για τη «Σύσταση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία ”Ογκολογικό Κέντρο Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ” και άλλες διατάξεις».

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: «Δεν έχουμε τι να παραδώσουμε στους συγγενείς» – Συγκλονίζει η ιατροδικαστής Λάρισας για την αγνοούμενη φοιτήτρια (Video)

Τραγωδία στα Τέμπη: Η αγωνιώδης αναζήτηση του μηχανοδηγού – Επί 17 λεπτά προσπαθούσε να βρει κάποιον (Video)

Θεσσαλονίκη: Σοβαρό πρόβλημα υγείας φέρεται να αντιμετώπιζε ο αστυνομικός που έπεσε με χειροπέδες στο Θερμαϊκό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 21:35