search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:16
MENU CLOSE

Τραγωδία στα Τέμπη: Χωρίς πυξίδα κινείται η κυβέρνηση – Τα λάθη και το δίλημμα  

08.03.2023 09:26
mitsotakis_tempi_new

Διχασμένη εμφανίζεται η κυβέρνηση για το πώς πρέπει να διαχειριστεί το θέμα της τραγωδίας των Τεμπών.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι κανονικά από σήμερα η χώρα θα πρέπει να μπει στους ρυθμούς του σκληρού ροκ με τον νέο υπουργό Μεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη να εξαπολύει σκληρή επίθεση εναντίον του Χρήστου Σπίρτζη για τους χειρισμούς του τα χρόνια που ήταν υπουργός, ενώ άλλοι λένε ότι αυτή η τακτική περισσότερο θυμώνει τους πολίτες παρά τους πείθει.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να στηρίξουν το βασικό αφήγημα των διαχρονικών ευθυνών αλλιώς, όπως επισημαίνουν ειδικοί αναλυτές, τα Τέμπη θα εξελιχθούν για την κυβέρνηση το μοιραίο λάθος.

Ωστόσο τα κυβερνητικά στελέχη βρίσκονται μπροστά στο εξής δίλημμα. Εάν οι πολίτες πειστούν ότι υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες είναι σίγουρο ότι θα στραφούν στην αντισυστημική ψήφο και πιο συγκεκριμένα στον Κυριάκο Βελόπουλο και τον Θάνο Τζήμερο, εκτός και αν ξεφυτρώσει κάποιο κόμμα που θα εκφράζει το κοινό του Ηλία Κασιδιάρη.

Από την άλλη αν καταγραφεί στο θυμικό των πολιτών ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η μοναδική υπεύθυνη για την τραγωδία τότε το σίγουρο είναι ότι η οργή και η δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβέρνηση Μητσοτάκη θα εκφραστεί στις κάλπες.

Ωστόσο μέχρι και αυτή την στιγμή τα κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται να μην έχουν αποφασίσει τι γραμμή πρέπει να ακολουθήσουν. Στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει ένα πρώτο στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει τους επόμενους κρίσιμους μήνες έως τις εκλογές.

Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος επισημαίνουν ωστόσο ότι μία εβδομάδα μετά το τραγικό δυστύχημα η κυβέρνηση μετράει μόνο επικοινωνιακά λάθη.

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αρχική του δήλωση στο ανθρώπινο λάθος ενώ στην συνέχεια συγκρότησε μια επιτροπή από την οποία παραιτήθηκε το ένα μέλος μία μέρα μετά και κάτω από τις βαριές καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εμφανίζει την κυβέρνηση να μην μπορεί να διαχειριστεί το όλο θέμα.

Η παραίνεση του πρωθυπουργού προς την δικαιοσύνη αλλά και το γεγονός ότι η Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ανέσυρε το φάκελο με τη δικογραφία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο προ εξαετίας, δηλαδή το 2017, δείχνει ότι η κυβέρνηση αναζητά επιχειρήματα και δεν τα βρίσκει.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναμένεται πάντως σήμερα να παρουσιάσει στοιχεία εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και θα ανακοινώσει:

  • την τοποθέτηση και δεύτερου σταθμάρχη ανά βάρδια
  • την επαναφορά του συντονιστικού κέντρου του ΟΣΕ μέχρι να ολοκληρωθεί στο 100% ο δίκτυο τηλεδιοίκησης στον σιδηρόδρομο
  • την  θέσπιση Επιτροπής εσωτερικού ελέγχου στον ΟΣΕ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ακόμα ότι δεν πρόκειται τελικά να σταματήσει για ένα μήνα –όπως ακουγόταν– το δρομολόγιο των επιβατικών τρένων στο δίκτυο Αθήνας –Θεσσαλονίκης ενώ κανονικά θα γίνονται και τα δρομολόγια και των εμπορικών τρένων.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις για την 4ετή θητεία της αντί να επιδίδεται σε διάχυση ευθυνών

Εύα Καϊλή: Προσφεύγει στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου

ΣΥΡΙΖΑ για Ντογιάκο: Ελπίζουμε να διατάξει έρευνες και για τα 11 σιδηροδρομικά ατυχήματα από το 2020

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:15