search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 22:31
MENU CLOSE

Βρυξέλλες: Ο 76χρονος ποδηλάτης που φωνάζει συνθήματα υπέρ του Πούτιν έξω απο την Κομισιόν (Photos)

08.03.2023 13:26
russia frined new

Είναι ένας 76χρονος ποδηλάτης και θεωρείται ο «αρχιπροβοκάτορας» στο «ευρωπαϊκό τετράγωνο» των Βρυξελλών.

Ο λόγος για τον Ρενέ Ντεμόλ, ο οποίος κυκλοφορεί με το ποδήλατό του στους δρόμους των Βρυξελλών που περιβάλλουν τα κτίρια της ΕΕ, εδώ και μήνες, φορώντας ρούχα με τα χρώματα της ρωσικής σημαίας και φωνάζει συνθήματα υπέρ του Κρεμλίνου.

Ο Ντεμόλ είναι η πιο εκκεντρική φιγούρα στους δρόμους των Βρυξελλών, πόλη που αποτελεί οχυρό των φιλο-ουκρανών κι όπου κυριαρχούν οι κίτρινες-μπλε ουκρανικές σημαίες. Έξω από τα κτήρια όπου γίνονται συναντήσεις πολιτικών και αξιωματούχων οι οποίοι εργάζονται για να εξασφαλίσουν υποστήριξη στην Ουκρανία, ο Ρενέ Ντεμόλ φροντίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Ρεπόρτερ του Politico τον εντόπισαν  ντυμένο στα μπλε-κόκκινα-λευκά, με ένα μπλουζάκι που έγραφε «Ρωσία», το οποίο είπε πως του το έφτιαξε η γυναίκα του.

Ο Ρενέ Ντεμόλ χαρακτηρίζει τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι «το μικρό παιδί των Αμερικανών», υποστηρίζει πως ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν δεν  είναι εγκληματίας πολέμου αλλά «ένας πρόεδρος όπως όλοι οι άλλοι» και θεωρεί ότι οι πληροφορίες για δολοφονίες στη Μπούκα «είναι καθαρός αμερικανικός κινηματογράφος». Κατά τον Ντεμόλ η Ουκρανία είναι «επαρχία» της Ρωσίας και οι κυρώσεις κατά της Μόσχας είναι «άστοχες».

«Τι είναι η Ευρώπη; Να σας πω: Η Ευρώπη είναι ένας οικονομικός οργανισμός των Αμερικανών και των Ναζί», είπε ο Ντεμόλ στο Politico, έξω από τον σταθμό του μετρό Αρτ-Λουά.

«Να διώξουμε τους Αμερικανούς από την Ευρώπη»

«Πρέπει να διώξουμε τους Αμερικανούς από τη Ευρώπη για να φτιάξουμε μια μεγάλη Ευρώπη – με την Ουκρανία και την Ρωσία», πρόσθεσε.

Οι περαστικοί αντέδρασαν στις θέσεις αυτές: «Αν η Ουκρανία δεν είναι χώρα κι εσύ δεν είσαι άνθρωπος», του είπε μια γυναίκα.

Ένας άνδρας πρόσθεσε πως «υποστηρίζει τρομοκράτες και δολοφόνους». Σύμφωνα με έναν άλλο περαστικό ο Ντεμόλ είναι «πολύ ανόητος».

«Είστε δολοφόνοι και τρομοκράτες και υποστηρίζετε μια χώρα τρομοκρατών που σκοτώνει γυναίκες και παιδιά», είπε μιαν άλλη γυναίκα, που στάθηκε για να ακούσει το «κήρυγμα» του Ντεμόλ.

Στο τιμόνι του ποδηλάτου είχε κρεμασμένη μια τσάντα από την ρωσική πρεσβεία, με ένα ρωσικό κέικ και ένα μικρό μπουκάλι βότκα. Ο Ντεμόλ είπε πως κάποιοι Ρώσοι διπλωμάτες τον είδαν που κυκλοφορούσε έξω από την πρεσβεία και του πρόσφεραν την τσάντα με τα δώρα.  «Δεν την ήθελα. Τα δώρα δεν μου αρέσουν», πρόσθεσε.

Δεν έχει επισκεφτεί ποτέ τη Ρωσία

Δεν είναι σαφές πως ένας άνθρωπος που έχει γεννηθεί στις Βρυξέλλες, δεν γνωρίζει ρωσικά και δεν έχει επισκεφτεί ποτέ την Ρωσία, έγινε τόσο ένθερμος υποστηρικτής των απόψεων του Κρεμλίνου. Ερωτηθείς πως ενημερώνεται, απάντησε «από το Euronews», το οποίο πάντως χαρακτήρισε «αντιρωσικό».

Ο Ντεμόλ έχει τη δική του ιστορία στον τρόπο με τον οποίον εκφράζει πολιτικές απόψεις. Η φλαμανδική εφημερίδα  Laatste Nieuws έγραψε πως κάποτε κυκλοφορούσε με την σημαία της Νέας Φλαμανδικής Συμμαχίας και αναρωτήθηκε πως ένας γαλλόφωνος, έγινε ένθερμος υποστηρικτής του φλαμανδικού αυτονομιστικού κόμματος. Τώρα ο Ντεμόλ λέει πως δεν υποστηρίζει κανένα κόμμα.

Η συνάντηση με τον Ντεμόλ έκλεισε με έναν έντονο διάλογο που είχε με μία Ουκρανή, η οποία είπε πως ζει στις Βρυξέλλες έξι χρόνια.

«Πήγαινε στην Ουκρανία να πολεμήσεις», της είπε ο Ντεμόλ.

«Κι εσύ να πας στην Ρωσία», του απάντησε η Ουκρανή.

Διαβάστε επίσης

Nord Stream: Πιθανή εμπλοκή Ουκρανών στο σαμποτάζ στους αγωγούς, «βλέπουν» γερμανικά δημοσιεύματα

Το Twitter απέλυσε εργαζόμενο με αναπηρία και ο Έλον Μασκ τον χλεύασε δημόσια – Ζήτησε συγγνώμη

Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 22:29