search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:57
MENU CLOSE

Η επιστροφή του μακαρθισμού: Πιέσεις για απομάκρυνση Κινέζου ηθοποιού από τα Όσκαρ επειδή θεωρείται …κομμουνιστής (Photos/Videos)

09.03.2023 15:37
donnie yen

Ένας αστέρας από τον «Πόλεμο των Άστρων» έχει βάλει φωτιές στην Αμερική…

Ο λόγος για τον ηθοποιό Ντόνι Γεν, που έγινε γνωστός από τον «Πόλεμο των Άστρων» και από την δημοφιλή σειρά «Ip Man», ο οποίος πρόκειται να παρουσιάσει την τελετή των φετινών βραβείων Όσκαρ.

Αλλά ο Ντόνι Γεν θεωρείται … επικίνδυνος. Όχι γιατί είναι άριστος γνώστης των παραδοσιακών ασιατικών πολεμικών τεχνών, μα γιατί θεωρείται κομμουνιστής επειδή στηρίζει την κινεζική κυβέρνηση!

Ο Ντόνι Γεν έχει σχέσεις με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας και ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι κεντρικό πρόσωπο στην τελετή των Όσκαρ. Κάπως έτσι σκέφτηκαν κάποιοι και άρχισαν διαδικτυακά να συγκεντρώνουν υπογραφές για να μην παρουσιάσει τα Όσκαρ ο «επικίνδυνος κομμουνιστής» ηθοποιός. Και η πρωτοβουλία έχει βρει ανταπόκριση, καθώς δεκάδες χιλιάδες υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί κάτω από το …. «μακριά από τους κομμουνιστές»…

Ο 59χρονος ηθοποιός που έγινε γνωστός για τον ρόλο του στην ταινία «Rogue One: A Star Wars Story» είχε απασχολήσει και στο παρελθόν για τις πολιτικές του θέσεις για το φιλοδυτικό κίνημα στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο επέκρινε.

Περιγράφοντας τον Ντόνι Γεν ως «υποστηρικτή του κινεζικού κομμουνιστικού καθεστώτος» η διαδικτυακή πρωτοβουλία παραπέμπει σε διάφορες δηλώσεις του ηθοποιού, τις οποίες θεωρούν επαρκείς λόγους για να εκδιωχθεί από την 95η τελετή απονομής των βραβείων της Ακαδημίας, που θα γίνει στις 13 Μαρτίου.

Ένα παράδειγμα των δηλώσεων που θεωρούνται … επικίνδυνες είναι απόσπασμα συνέντευξης στο GQ, την περασμένη εβδομάδα, όπου ο Γεν αναφερόμενος στις διαδηλώσεις που έγιναν στο Χονγκ Κονγκ το 2019 χρησιμοποίησε την έκφραση «ταραχές», την οποία χρησιμοποιούν οι κινεζικές αρχές και τα κρατικά ΜΜΕ, ενώ την απορρίπτουν οι φιλοδυτικοί υποστηρικτές των κινητοποιήσεων, που μιλούν για «διαδηλώσεις διαμαρτυρίας».

Στην πρωτοβουλία για την εκδίωξη του Γεν από την τελετή για τα Όσκαρ διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι οι δηλώσεις που έχει κάνει ο ηθοποιός «όχι μόνο παραβιάζουν το πνεύμα ελευθερίας του λόγου, αλλά και αμφισβητούν τα δικαιώματα του λαού του Χονγκ Κονγκ να αγωνίζεται για την ελευθερία του και τη δημοκρατία».

Την πρωτοβουλία ανέλαβε το Σάββατο «μια ομάδα ανθρώπων από το Χονγκ Κονγκ» και την υποστηρίζουν ήδη 84.000 άτομα που υπέγραψαν στο διαδίκτυο, συμφωνώντας ότι «αν η Επιτροπή των Όσκαρ προσκαλέσει ένα τέτοιο πρόσωπο ως παρουσιαστή θα καταστρέψει τη εικόνα και την υπόληψη της κινηματογραφικής βιομηχανίας και θα προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ηθικές αξίες».

Ο Γεν βεβαίως δεν έχει κρύψει τις σχέσεις του με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, καθώς μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο συμμετείχε σε σύσκεψη του κόμματος στο Πεκίνο ως μέλος συμβουλευτικής επιτροπής για θέματα τεχνών και πολιτισμού.

Μέχρι στιγμής, η επιτροπή που διοργανώνει την απονομή των Όσκαρ δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την πρωτοβουλία των … κομμουνιστοφάγων.

Διαβάστε επίσης:

Λιώσιμο των πάγων: Ιοί-ζόμπι χιλιάδων χρόνων απειλούν το οικοσύστημα – Οι κίνδυνοι για τον άνθρωπο (Photos)

ΗΠΑ: Γιατί το Πεντάγωνο δεν δίνει στοιχεία στο Διεθνές Δικαστήριο για ρωσικά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία (Video)

Ερευνητής δημιούργησε ωάρια από κύτταρα αρσενικών ποντικιών!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:57