search
ΔΕΥΤΕΡΑ 21.07.2025 00:59
MENU CLOSE

Τραγωδία στα Τέμπη: Έρευνα από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος για τις συμβάσεις του ΟΣΕ

10.03.2023 19:17
treno tempi sigkrousi987- new

Ανοίγει η «βεντάλια» των ερευνών για το σοδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, που αφαίρεσε τη ζωή από 57 ανθρώπους.

Την περιουσιακή κατάσταση όσων εμπλέκονται σε συμβάσεις έργων και προμηθειών της τελευταίας 15ετίας για το σιδηροδρομικό δίκτυο ανά τη Ελλάδα ελέγχει ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Αναλυτικότερα, θα ελεγχθούν διεξοδικά όσοι κατείχαν θέση ευθύνης στον ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train και ήταν συμβαλλόμενοι στις επίμαχες συμβάσεις, όπως και οι εργολάβοι που ανέλαβαν την εκτέλεση των έργων, προμηθειών, κ.λπ.

Αν διαπιστωθεί από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, ακίνητη περιουσία κ.λπ., η οποία δεν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους, τότε θα διερευνηθεί περαιτέρω για το εάν εμπλέκονται σε δωροδοκίες και άλλα ποινικά κολάσιμα αδικήματα.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Οι μαρτυρίες για τα πρώτα λεπτά μετά το δυστύχημα- «Στείλε όσα ασθενοφόρα υπάρχουν»

Τέμπη: Συγκλονίζει η αδελφή θύματος – «Ο αδερφός μου δολοφονήθηκε και η συγγνώμη από τον κ. Μητσοτάκη δεν μου λέει τίποτα»

Ληστεία σε πάρκινγκ στην Εθνική Οδό – Άνω των 200.000 ευρώ η λεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20.07.2025 23:49