search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:47
MENU CLOSE

Μπάιντεν για τραπεζικό σύστημα: «Είναι ασφαλές – Οι καταθέσεις σας θα είναι εκεί όταν τις χρειαστείτε» (video)

13.03.2023 16:29
biden_trapezes_diaggelma_1303_new

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επιχείρησε -στο διάγγελμά του- να καθησυχάσει τους Αμερικανούς, τονίζοντας πως «οι καταθέσεις σας θα είναι εκεί όταν τις χρειαστείτε», μετά τις πτωχεύσεις των Silicon Valley Bank και Signature Bank.

«Οι Αμερικανοί μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη ότι το τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές. Οι καταθέσεις σας θα είναι εκεί όταν τις χρειαστείτε», είπε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν και συνέχισε:

«Οι μικρές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα που έχουν καταθετικούς λογαριασμούς σε αυτές τις τράπεζες μπορούν να “αναπνεύσουν” ευκολότερα γνωρίζοντας ότι θα μπορούν να πληρώσουν τους εργαζομένους τους και να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους».

Παράλληλα, ο Μπάιντεν προσπάθησε να καθησυχάσει τους Αμερικανούς, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού καθώς υπήρξε παρέμβαση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών ύστερα από τις χρεοκοπίες δύο μεγάλων τραπεζών.

«Οι επενδυτές στις τράπεζες δεν θα προστατεύονται, εν γνώσει τους πήραν ρίσκο και όταν ο κίνδυνος δεν απέδωσε, οι επενδυτές χάνουν τα χρήματά τους: έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός. Στην κυβέρνησή μου κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Δεν θα υποστούν ζημιές οι φορολογούμενοι», τόνισε.

Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε την αναγκαιότητα καταγραφής πλήρους αναφοράς για το τι ακριβώς συνέβη, επισημαίνοντας ότι οι υπεύθυνοι οφείλουν να λογοδοτήσουν για την κατάρρευση των δύο τραπεζών.

Όπως αναφέρει το CNN, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε επίσης: «Θα ζητήσω από το Κογκρέσο και τις ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών να ενισχύσουν τους κανόνες για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, έτσι ώστε να καταστήσουν λιγότερο πιθανό το ενδεχόμενο μιας νέας χρεοκοπίας. Κι αυτό για να προστατεύσουμε τις αμερικανικές θέσεις εργασίας και τις μικρές επιχειρήσεις».

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές στην Τουρκία: «Κόλαφος» για τον Ερντογάν οι δημοσκοπήσεις – Πάνω από 10% μπροστά ο Κιλιτσντάρογλου

Γκουλνάρα Καρίμοβα: Η άνοδος και η πτώση μιας «πριγκίπισσας» (Videos)

Ηλιακό ρολόι από… πάγο στις ελβετικές Άλπεις (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09