search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:46
MENU CLOSE

Επιχειρηματικό δαιμόνιο: Μετέφερε ένα Boeing 737 στην αυλή του και το έκανε… AirBnB (video)

13.03.2023 17:44
Νέο επεισόδιο στον αέρα με Boeing 737 Max – Αναγκαστική προσγείωση μετά από μηχανικό πρόβλημα - Media

Ο Στίβεν Νόρθαμ είναι λέκτορας πανεπιστημίου, αλλά διακρίνεται και για το επιχειρηματικό του δαιμόνιο. Και το απέδειξε με μία επένδυση που έκανε σε αεροπλάνο, παρόλο που δεν έχει ιδέα από αεροπλάνα.

Ο 39χρονος Νόρθαμ αγόρασε τμήμα ενός αεροσκάφους Μπόινγκ 737-200 μέσω eBay, για 5.000 λίρες και με προσωπική εργασία το μετέτρεψε σε ένα διώροφο σπίτι που είναι ιδανικό για τουρίστες και θα το εκμεταλλευτεί μέσω της πλατφόρμας AirBnB.

Το μπροστινό μισό του αεροσκάφους μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερα άτομα, ενώ εκεί που ήταν κάποτε ο χώρος εμπορευμάτων βρίσκεται ένα άνετο διπλό κρεβάτι.

Κάποια σημεία του αεροπλάνου δεν έχουν πειραχτεί, ή για την ακρίβεια έχουν την ίδια χρήση, όπως για παράδειγμα η αρχική τουαλέτα, που εξακολουθεί να εξυπηρετεί τις ίδιες ανάγκες.
Οι αλλαγές που έκανε στο αεροπλάνο κόστισαν επιπλέον 15.000 λίρες και τρεις μήνες εντατικής δουλειάς.

Ο Στίβεν Νόρθαμ αγόρασε το μήκους δέκα μέτρων και βάρους πέντε τόνων μπροστινό μέρος του αεροσκάφους από το Chichester College, όπου το χρησιμοποιούσαν για εκπαίδευση πληρωμάτων, με την χρήση προσομοιωτή πτήσεων.

Για την μεταφορά του Μπόινγκ πλήρωσε 3.000 λίρες, παρόλο που η απόσταση δεν ήταν πάνω από 70 χιλιόμετρα. Το εγκατέστησε με τη βοήθεια γερανού κοντά στο σπίτι του, στο Κόλντεν Κόμον, κοντά στο Γουίνσεστερ του Χάμσάιρ. Κι επειδή εκεί κοντά υπάρχει ο ζωολογικός κήπος Marwell, έδωσε στο αεροπλάνο – σπίτι την ονομασία «Marwell High»

Για να κάνει τις μετατροπές εργαζόταν κάθε μέρα από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 και τελικά είναι έτοιμος για την εκμετάλλευση του ενοικιαζόμενου σπιτιού-αεροπλάνου, αλλά μένει να πάρει την σχετική άδεια.

Ο Στίβεν Νόρθαμ διατήρησε ορισμένα χαρακτηριστικά σημεία του Μπόινγκ (εκτός από την στενή, αλλά λειτουργική τουαλέτα), όπως οκτώ από τα σημεία αποθήκευσης αποσκευών, τρεις από τις 30 θέσεις επιβατών, με τα τασάκια στο μπράτσο και τα σωσίβια κάτω από το κάθισμα. Και το πιο εντυπωσιακό είναι ο προσομοιωτής πτήσεων, που είναι σε λειτουργία και θα αποτελεί μια πρόκληση για τους επισκέπτες. Εκεί όπου βρισκόταν η πόρτα εξόδου σε περιπτώσεις ανάγκης ο κ. Νόρθαμ έφτιαξε μια μικρή κουζίνα.

Το ενοικιαζόμενο σπίτι-αεροπλάνο διαθέτει δυο μονά κρεβάτια στον πάνω όροφο και ένα διπλό κρεβάτι εκεί που βρισκόταν ο χώρος αποσκευών, με ένα μεγάλο παράθυρο που επιτρέπει τον φυσικό φωτισμό από την οροφή. Έξω από το σπίτι-αεροπλάνο ο κ.Νόρθαμ δημιούργησε χώρο στάθμευσης για δύο αυτοκίνητα, και μετέτρεψε τον ένα κινητήρα σε χώρο ανάπαυσης.
Ο κ.Νόρθαμ λέει πως βρήκε στο αεροπλάνο παλιές κάρτες επιβίβασης επιβατών που έκαναν την πτήση από την Τυνησία στη Λυών της Γαλλίας, καθώς το αεροσκάφος ανήκε κάποτε στον εθνικό αερομεταφορέα της Τυνησίας, την Tunisair.

Ο κ. Νόρθαμ δεν έχει καμία σχέση με τα αεροπλάνα, αλλά το εντόπισε μέσω eBay και έκρινε ότι ήταν «ενδιαφέρουσα» ευκαιρία για να κάνει μια νέαεπιχείρηση.
«Δεν είμαι φανατικός με τα αεροπλάνα, το μόνο που ξέρω είναι ότι πετούν. Αλλά αυτό είναι ένα ωραίο πρότζεκτ. Είναι η πιο αστεία αγορά που έχω κάνει μέχρι σήμερα. Κάποτε αγόρασα ένα θωρακισμένο και το μετέτρεψα σε κάραβαν. Μου αρέσει να αγοράζω παράξενα πράγματα», λέει στην Sun ο Στίβεν Νόρθαμ.

Διαβάστε επίσης:

Πωλείται το «παλάτι» που έμενε η Τζάκι Κένεντι – Μόλις… 26,5 εκατ. δολάρια (Video)

Μπάιντεν για τραπεζικό σύστημα: «Είναι ασφαλές – Οι καταθέσεις σας θα είναι εκεί όταν τις χρειαστείτε» (video)

Όσκαρ 2023: H Ακαδημία τίμησε την Ειρήνη Παππά και τον Βαγγέλη Παπαθανασίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:45