search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:26
MENU CLOSE

Όσκαρ 2023: Άλμα τηλεθέασης για την απευθείας μετάδοση της τελετής απονομής από το ABC

14.03.2023 14:13
oscars_new

Την καλύτερη τηλεθέαση από το 2020 κατάφερε η φετινή τηλεοπτική κάλυψη της τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ από το δίκτυο ABC.

Την 95η τελετή απονομής των Όσκαρ, παρακολούθησαν, μόνον στις ΗΠΑ 18,7 εκατ. τηλεθεατές, σύμφωνα με τα δεδομένα της Nielsen, επι αμερικανικού εδάφους.

Η απόδοση της τηλεοπτικής κάλυψης ήταν βελτιωμένη κατά 12,5% συγκριτικά με το 2022 και κατά 5% στους τηλεθεατές 18 εως 49 ετών. Την περσινή γιορτή του σινεμά είχαν παρακολουθήσει 16,6 εκατ. τηλεθεατές.

Η εκπομπή είχε τους περισσότερους τηλεθεατές από την αντίστοιχη προ κορωνοϊου, η οποία είχε πραγματοποιηθεί μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα από την εκδήλωση της πανδημίας. Τότε την απονομή των Όσκαρ είχαν παρακολουθήσει 23,6 εκατ τηλεθεατές. 

Θεωρείται, μεταξύ των ειδικών προγραμμάτων της αμερικανικής τηλεόρασης στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης, το καλύτερο σε απόδοση έχοντας ξεπεράσει την πρεμιέρα του μαγειρικού ριάλιτι «Next level chef» που ακολούθησε μετά τoν περίφημο «Super Bowl» του αμερικανικού ποδοσφαίρου.

Παρά το άλμα τηλεθέασης, τα Όσκαρ εξακολουθούν να έχουν την Τρίτη μικρότερη τηλεθέαση από τότε που η Nielsen διενεργεί τηλεμετρήσεις στην τηλεοπτική κάλυψη του κινηματογραφικού θεσμού.

Παρόλα αυτά, η αύξηση των θεατών από έτος σε έτος ανατρέπει μια τάση με «πεσμένες» τηλεθεάσεις σε διοργανώσεις βραβείων τα τελευταία χρόνια.

Τα (μουσικά βραβεία) Grammy είχαν επίσης σημαντική αύξηση της τηλεθέασης φέτος, αλλά οι Χρυσές Σφαίρες είχαν κάμψη συκγριτικά με την  τελευταία τηλεοπτική τελετή τους το 2021, ενώ τα τηλεοπτικά Emmy σημείωσαν ιστορικό χαμηλό τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε επίσης:

Μαύρο Ρόδο – Spoiler: Ο Βίκος απαγάγει τον βουλευτή που είχε εξαφανίσει το όνομά του από τα αρχεία του ορφανοτροφείου (Video)

MAD VMA 2023: Αποκλείστηκαν από τα βραβεία Snik και Light (Video)

Απάντηση Πορτοσάλτε σε Καινούργιου: Κάποιοι δεν θέλουν ή αδυνατούν να καταλάβουν – Μην παραποιούμε όσα ακούμε (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:25