search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 16:42
MENU CLOSE

Το σκληρό ροκ προς τις εκλογές, το τοξικό κλίμα και η μάχη του Ανδρουλάκη από τις Βρυξέλλες

14.03.2023 06:00
kalpi-ekloges-13-new

Έτσι όπως πάει η πολιτική αντιπαράθεση προβλέπεται μεγάλη οξύτητα, δηλαδή για να το πούμε με το όνομα του, τοξικό κλίμα στην πορεία προς τις εκλογές.

Να πούμε ότι σε κάθε κρίση και σε κάθε μεγάλο δυσάρεστο γεγονός – και όχι μόνο στη δική μας χώρα – οι πολιτικές αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες της κοινωνίας είναι πράγματα φυσιολογικά και αυτονόητα. Δείτε τι γίνεται σε ολόκληρη τη Γαλλία αυτές τις μέρες με το συνταξιοδοτικό τους.

 Το κακό σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι ότι μαζί με τη νόμιμη και λογική διαμαρτυρία ξεφυτρώνουν και οι ακρότητες κάποιων ατόμων και ομάδων, που πολλές φορές ξεπερνάνε κάθε όριο.

 Είναι, φυσικά, αυτονόητο ότι αυτού του είδους οι συμπεριφορές είναι εγκληματικές και πρέπει να καταδικάζονται απ’ όλους χωρίς καμιά επιφύλαξη.

Άλλο όμως αυτό και άλλο να ζητάμε από την αντιπολίτευση να κλείνει το στόμα της και να μην ζητάει ευθύνες όταν και όπου υπάρχουν. Ούτε στην κοινωνία μπορεί να επιβάλουμε να μην εκφράζεται και να μην ζητάει ευθύνες.

 Νομίζω λοιπόν ότι είναι εκ του πονηρού η προσπάθεια της κυβέρνησης να ταυτίζει κάθε φορά την αντιπολίτευση και την κοινωνική διαμαρτυρία με τους ακραίους.

 Από τη μια πλευρά η κάθε κυβέρνηση πρέπει να διερευνά τα πάντα και να μην αφήνει υποψίες για συγκάλυψη. Και από την άλλη η αντιπολίτευση να απομονώνει όσο είναι στο χέρι της όσους βρίσκουν ευκαιρία για ακρότητες έχοντας δική τους ατζέντα.

Γιατί είπαμε άλλο το σκληρό rock και άλλο το τοξικό κλίμα.

Σήμερα το βράδυ ο Τσίπρας θα είναι το βράδυ στο δελτίο του Mega. Μένει να δούμε με ποιο τρόπο θα απαντήσει στις όποιες αιτιάσεις της κυβέρνησης για ευθύνες της περιόδου της δική του διακυβέρνησης και γενικά πώς θα τοποθετηθεί ολοκληρωμένα στην πρώτη του τηλεοπτική παρουσία μετά το δυστύχημα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πού είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Μα πού αλλού; Στις Βρυξέλλες, αφού εκεί επέλεξε να δώσει την μάχη για τις ελληνικές εκλογές!

Είναι κι αυτό μια επιλογή. Δεν την λες κορυφαία, αλλά…

Διαβάστε επίσης:

Άγχος στη ΝΔ για τα γκάλοπ, ο Τσίπρας στο MEGA και η μαντινάδα για τον Πολάκη

Τι «λέει» η δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1, πίσω από τις… γραμμές και τα νούμερα

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και αναποφάσιστους, το μήνυμα από τις πλατείες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 16:42