search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:18
MENU CLOSE

Το μηνύματα Τσίπρα στο Mega, το θρίλερ με τον Καραμανλή και οι βολές στον Ντογιάκο

15.03.2023 04:57
tsipras-mega

Όταν ένας πολιτικός αρχηγός δίνει μια συνέντευξη σε μια κρίσιμη στιγμή, εκείνο που προέχει είναι να μην κάνει λάθος. Εκτίμησή μου είναι ότι ο Τσίπρας δεν έκανε το λάθος. Έκανε αυτοκριτική προσέγγιση για το μερίδιο που αναλογεί στην κυβέρνησή του για την κατάσταση στα τρένα -και για τους χειρισμούς στο Μάτι- αλλά στα άλλα δεν ξέρω πως το είδε η Τσαπανίδου αλλά …πήρε φόρα. 

Χρέωσε στην κυβέρνηση το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση στο σιδηροδρομικό δίκτυο, χρέωσε πολιτικά την ευθύνη σε Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή, εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε  την παραίτηση Ντογιάκου και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής μετά τις εκλογές. 

 Για τις δημοσκοπήσεις είπε ότι έχει φτάσει η διαφορά σχεδόν στα όρια του στατιστικού λάθος, ενώ για τις συμμαχίες είπε ότι μπορεί τώρα ο  Ανδρουλάκης να λέει “όχι”, αλλά πριν το οριστικό “όχι”…μεσολαβεί η κάλπη. Έτσι διάβασα εγώ τον χθεσινό Τσίπρα. 

Τώρα στη Βουλή επικεντρώνεται το ενδιαφέρον, αφού τη Δευτέρα οι πρώην υπουργοί Μεταφορών  θα καταθέσουν στην επιτροπή και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στον Κώστα Καραμανλή, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι μπορεί να ξεκαθαρίσει ο ίδιος το θέμα της υποψηφιότητάς του στις εκλογές.

Κατ’ αρχάς είναι θετικό που ανοίγει ένας κύκλος συζητήσεων στη Βουλή για τα αίτια και τις ευθύνες. 

Όμως να πούμε ότι η πολιτική διαχείριση μέχρι τώρα πάσχει σε ορισμένα βασικά σημεία:

1. Στην αρχή είχαμε την δήλωση του πρωθυπουργού ότι το δυστύχημα οφείλεται κυρίως σε ανθρώπινο λάθος.
 2. Μετά είχαμε την συγνώμη και ότι φταίει η κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες.
 3. Και τώρα έχουμε δηλώσεις του Κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ουδέποτε η κυβέρνηση ενημερώθηκε ότι υπήρχε μπάχαλο, ότι οι διοικήσεις δεν είχαν ενημερώσει τον πρωθυπουργό, ότι το Μαξίμου δεν ήξερε.
 4. Εδώ όμως είχαμε και δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τον Κώστα Καραμανλή, ότι δεν έχει ακόμα είπε αποφασιστεί αν θα είναι υποψήφιος.

Διαβάστε επίσης:

Το σκληρό ροκ προς τις εκλογές, το τοξικό κλίμα και η μάχη του Ανδρουλάκη από τις Βρυξέλλες

Άγχος στη ΝΔ για τα γκάλοπ, ο Τσίπρας στο MEGA και η μαντινάδα για τον Πολάκη

Τι «λέει» η δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1, πίσω από τις… γραμμές και τα νούμερα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:12