search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 07:15
MENU CLOSE

Σικελικά κεφτεδάκια σαρδέλας

18.03.2023 06:00
keftedakiasardelas

Τα Σικελικά κεφτεδάκια σαρδέλας εκτός από πεντανόστιμα, είναι και πολύ πλούσια σε πρωτεΐνη και γεμάτα με Ω3 λιπαρά.

Ετοιμάζονται πανεύκολα με σαρδέλες σε κονσέρβα και με την προσθήκη σταφίδας και κουκουναριού (τυπική Σικελική προσθήκη) στο μίγμα, αποκτούν υπέροχη γεύση και τραγανή υφή. Σερβίρονται σαν κυρίως γεύμα με τη συνοδεία σαλάτας αλλά αποτελούν και το ιδανικό ορεκτικό για μπουφέ και πάρτυ, αφού μπορούν να καταναλωθούν σε θερμοκρασία δωματίου με λίγο φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού, μαγιονέζα ή σάλτσα αγιολί.

Υλικά για τη Συνταγή

900 γραμμάρια (4 κονσέρβες των 120 γραμμαρίων) σαρδέλες σε λάδι, στραγγισμένες

1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο

100 γραμμάρια τρίμματα ψωμιού (γαλέτα)

2 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες

3 κουταλιές της σούπας σπόρους κουκουναριού

1 χούφτα δυόσμο, ψιλοκομμένο

1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα ή ελαιόλαδο για το βούρτσισμα, αν ψήσετε στο φούρνο

Εκτέλεση

1. Αρχικά, στραγγίστε τις σαρδέλες, βάλτε τις σε ένα μπολ και λιώστε τις με ένα πιρούνι, αφήνοντας και κάποια κομμάτια.

2. Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το σπορέλαιο για το τηγάνισμα ή το ελαιόλαδο για το βούρτσισμα και ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

3. Δοκιμάστε τις γεύσεις, ετοιμάζοντας ένα μικρό κεφτεδάκι για αρχή. Στη συνέχεια σχηματίστε μικρά κεφτεδάκια 3 εκατοστών περίπου. Πατήστε τα ελαφρά στην επιφάνειά τους για να πλατύνουν λίγο και τηγανίστε τα σε λίγο σπορέλαιο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να μαγειρευτούν καλά στο εσωτερικό τους και να χρυσίσουν εξωτερικά.

4. Δοκιμάστε το πρώτο και διορθώστε τη γεύση του μίγματος, αν απαιτείται με επιπλέον αλατοπίπερο και μπαχαρικά. Συνεχίστε σχηματίζοντας σε κεφτεδάκια με το υπόλοιπο μίγμα και τηγανίστε τα σε δόσεις με περισσότερο σπορέλαιο.

5. Άν επιθυμείτε να τα ψήσετε, αραδιάστε τα αραιά μεταξύ τους πάνω σε ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και βουρτσίστε τα με λίγο ελαιόλαδο στη επιφάνειά τους. Ψήστε τα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους.

Διαβάστε επίσης:

Μίνι ταρτάκια μαρμελάδας από τη Μέση Γη, εμπνευσμένα από το μυθιστόρημα του Τόλκιν

Καλαμάρια ψητά στη σχάρα, γεμιστά με φέτα και αρωματικά

Σπιτική πάστα ελιάς από μαύρες ελιές Καλαμών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 07:12