search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:11
MENU CLOSE

Στις Βρυξέλλες ο Νίκος Δένδιας – Πιθανή συνάντηση Τσαβούσογλου

20.03.2023 07:52
Nikos Dendias_new

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες, Κυριακή (19/3) ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Χθες, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, έλαβε μέρος στο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ – Ιράκ.

Σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, με θέματα συζήτησης τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και την κατάσταση στην Τυνησία.

Υπό το λήμμα τρέχουσες υποθέσεις, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα ανταλλάξουν απόψεις για την κατάσταση στο Ιράν και τις εξελίξεις όσον αφορά τον Διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Δένδιας θα παραστεί στην Κοινή Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών και των υπουργών Άμυνας της ΕΕ, με θέματα συζήτησης την υλοποίηση της Στρατηγικής Πυξίδας, έναν χρόνο μετά την έγκρισή της, και τη στήριξη της Ουκρανίας από πλευράς ΕΕ.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών για την Τουρκία και τη Συρία, η οποία θα συνδιοργανωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη σουηδική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Στη διάσκεψη το παρών θα δώσει και ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, ο Τσαβούσογλου στο περιθώριο της διάσκεψης θα έχει διμερείς συνομιλίες με τους ομολόγους του.

Έτσι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας να έχουν ένα τετ α τετ τη Δευτέρα, με στόχο να διατηρηθεί το μομέντουμ που δημιούργησε η διπλωματία των σεισμών.

Διαβάστε επίσης:

Τα λάθη, οι αιχμές και τα αδιέξοδα της κυβέρνησης στην υπόθεση των Τεμπών

Nίκος Παναγιωτόπουλος: Άγνωστοι χάκαραν τον λογαριασμό του στο Twitter

Τραγωδία στα Τέμπη: Εξηγήσεις από Καραμανλή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:10