search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:56
MENU CLOSE

Το αυτογκόλ της κυβέρνησης στη Βουλή και η τρικλοποδιά… Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

21.03.2023 06:00
Karamanlis-gerapetritis-123-new

Χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν μάθαμε κάτι που δεν ξέραμε. Επιβεβαιώσαμε όμως ότι η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να αποφύγει τον καταλογισμό των ευθυνών που της αναλογούν επιμένοντας στη θεωρία περί ανθρώπινου λάθους.

Το πιο κραυγαλέο στοιχείο είναι η επιμονή ότι το Κέντρο Τηλεδιοίκησης της Λάρισα λειτουργούσε ακόμη και μια ώρα πριν από το δυστύχημα. Εκτός από τον Γεραπετρίτη και τον Οικονόμου, σήμερα το επανέλαβε και ο Καραμανλής στην Επιτροπή Θεσμών.

Το κακό για την κυβέρνηση είναι ότι την ίδια ώρα βρισκόταν στο συγκεκριμένο Κέντρο ο Τσίπρας και οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από αυτή την επίσκεψη δείχνουν όντως ένα γιαπί που είναι αδύνατον να λειτουργούσε. Η καταστροφή του είναι πλήρης. Νομίζω ότι αυτή η προσπάθεια αποφυγής της ευθύνης λειτουργεί πολύ αρνητικά για την κυβέρνηση και θα το δούμε και τις επόμενες μέρες ακόμη πιο έντονα.

Το ερώτημα βέβαια απ’ όλα αυτά είναι αν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί πολιτικά αυτού του είδους τα αυτογκόλ της κυβέρνησης. Εδώ φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει τρικλοποδιές στον εαυτό του, με πιο σημαντική τρικλοποδιά την υπόθεση Πολάκη. Η επαναφορά του στα ψηφοδέλτια είναι πολύ κακή απόφαση για τρεις λόγους:

● Ο βουλευτής δεν έδειξε ούτε στο ελάχιστο μετανοημένος για το γεγονός ότι στοχοποίησε με τον γνωστό απαράδεκτο τρόπο δικαστές και δημοσιογράφους. Η λέξη «συγγνώμη» ούτε ειπώθηκε ούτε γράφτηκε ποτέ από τον ίδιο.

● Ο Τσίπρας με αυτή την απόφαση δυσκολεύει την επικοινωνία του με ένα πολύ δύσπιστο κεντρώο κοινό, το οποίο πρώτη φορά ύστερα από εφτά χρόνια αμφισβητεί τον Μητσοτάκη σε θέματα ασφάλειας, στα οποία για χρόνια ο πρωθυπουργός είχε το αδιαμφισβήτητο προβάδισμα. Και είναι ένα κοινό με το οποίο για χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια δύσκολη σχέση.

● Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτόν τον κόσμο με αυτή την κίνηση; Ότι ο Πολάκης μπορεί να προσβάλλει και να στοχοποιεί πρόσωπα και θεσμούς ατιμώρητος; Δηλαδή τι θα κάνει αν ξαναβρεθεί σε κυβερνητική θέση;

Νομίζω ότι όλος ο χειρισμός του θέματος είναι πολιτικά, επικοινωνιακά και εκλογικά λάθος.

Διαβάστε επίσης:

Συγχωροχάρτι Τσίπρα στον Πολάκη για μια συγγνώμη που δεν δόθηκε

Ο «συμβολαιογράφος» των δημοσκοπήσεων και τα «στοιχήματα» Μητσοτάκη και Τσίπρα

Το μηνύματα Τσίπρα στο Mega, το θρίλερ με τον Καραμανλή και οι βολές στον Ντογιάκο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01